Film Eva Nová vyráža s tvorcami na predpremiérové turné!

Hraný debut Marka Škopa má svoju distribučnú premiéru 19. novembra. Ešte predtým však režisér film uvedie osobne v 8 slovenských mestách . Na turné, ktoré sa začne v pondelok, nebude chýbať ani predstaviteľka hlavnej úlohy, Emília Vášáryová.

Eva bola kedysi známou herečkou. Teraz je však všetko inak. Vracia sa z protialkoholickej liečebne, rozhodnutá získať priazeň svojho syna, ktorého pred rokmi opustila. Vraví sa, že každý z nás si zaslúži druhú šancu. Niekedy je však možno na ňu naozaj už neskoro. Film, v ktorom sa hlavnej úlohy zhostila prvá dáma slovenského herectva Emília Vášáryová má svoju premiéru v rámci distribúcie vo štvrtok 19. novembra. Nakoľko však ide o slovenskú snímku, tvorcovia ju chcú divákom predstaviť osobne a rozhodli sa pripraviť turné po Slovensku. V ôsmich mestách si tak budú môcť diváci vychutnať film aj s delegáciou.

Eva_Nova_photo_2_RGB

Turné sa začne  už v pondelok 16. novembra v Nitre, pokračovať bude v slovenských mestách Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Sabinov, Prešov, Košice, Martin a slávnostné zakončenie bude v piatok 20. novembra v Bratislave. Turné sa okrem tvorcov zúčastnia aj hlavní predstavitelia filmu. Na každom z premietaní bude prítomná Emília Vášáryová. „ Tešíme sa na slovenksých dikákov, film sme robili predovšetkým pre nich. Máme nádej, že môže zaujať.“ hovorí režisér Marko Škop. Jeho prvý hraný film sa už stihol predstaviť na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, odkiaľ si dokonca odniesol cenu filmových kritikov FIPRESCI. Aktuálne ho prezentujú na festivale v Thessalonikách.

Turné:
16. november
/ Nitra / Kinoklub Tatra / 18:00
17. november
/ Banská Bystrica / FK v Múzeu SNP / 19:30
/ Banská Štiavnica / Kino Akademik / 18:00 a 20:00
18. november
/ Sabinov / Kino Torysa / 20:00
/ Prešov / Cinemax / 18:45
/ Košice / Kino Úsmev / 17:00
19. november
/ Martin / Kino Strojár / 19:00
20. november
/ Bratislava / Kino Lumière / 20:45

Zdroj: Asociácia slovenských filmových klubov
Foto: Artileria/ASFK