Festivaly Rock am Ring a Rock im Park odhaľujú headlinerov pre rok 2014!

Najpopulárnejšie nemecké festivaly Rock am Ring a Rock im Park oznamujú headlinerov pre rok 2014. Metallica, Iron Maiden, Linkin Park a Kings of Leon sú prvými potvrdenými kapelami ktoré sa predstavia od 5. do 8. júna na Nürburgringu a od 6. do 9. júna v Norimbergu. 

Ročník 2014 bude jedeným z najsilnejších v histórii týchto festivalov. Oba festivaly tentokrát ponúknu návštevníkom až štvordňový maratón najlepšej rockovej a metalovej hudby súčasnosti, pričom výnimočnú dôležitosť bude mať vystúpenie skupiny Metallica vďaka jedinečnej účasti publika.

metallica_1

Ako špeciálnu poctu svojim fanúšikom kapela predstaví unikátnu „Metallica By Request show”. Fanúšikovia ktorí si zakúpia vstupenky cez internet budú mať možnosť hlasovať a zostaviť setlist, ktorý Metallica v rámci svojho koncertu odohrá. Hlasovanie bude prebiehať prostredníctvom stránky www.metallicabyrequest.com, kde bude možné taktiež sledovať priebežné poradie skladieb. Setlist Metallicy bude pozostávať tradične z 18 skladieb. Sedemnástku s najväčším počtom hlasov kapela doplní jednou zbrusu novou skladbu z ich pripravovaného albumu.

“Už sa strašne tešíme, ako na pár týždňov opustíme štúdio a vyrazíme  načerpať energiu medzi našich fanúšikov na koncerty,” vraví Lars Ulrich. “Myslím, že to bude zábavné, keď program zostavia naši fanúšikovia. Navyše mne ako človeku, ktorý spravidla pripravuje naše setlisty, to riadne uľahčí prácu,”  dodáva s úsmevom Ulrcih.

https://www.youtube.com/watch?v=DMZ7WDdjFss

Vstupenky na oba festivaly sú v predaji prostredníctvom siete  www.eventim.de/en kde sa aktuálne predávajú za cenu 199€ pre Rock am Ring alebo 195€ pre Rock im Park. V predaji sú taktiež aj balíčky vstupeniek na festivaly Rock am Ring + Rock’n’Heim v cene 309€ a festivaly Rock im Park + Rock’n’Heim v cene 305€.

www.rock­am­ring.com
www.rock­im­park.com
www.rock­n­heim.com

Zdroj: Rock am Ring / Rock im Park