Festivaly Rock Am Ring/Rock Im Park opäť predstavujú nekompromisný Line Up!

Ako to už býva zvykom, v nemeckom Norimbergu a na závodnom okruhu Nürburgring súbežne prebehnú festivaly Rock Am Ring/Rock Im Park. Festivalové brány budú pre návštevníkov otvorené od 6. do 9. júna 2019. Je nepochybné, že každý správny rockový fanúšik si počas týchto troch dní príde na svoje. A práve i to je dôvodom, prečo sú tieto festivaly označované za jedny z najväčších v Európe.

Festival Rock Am Ring sa prvý krát konal v roku 1985 a odvtedy slávi obrovské úspechy. Od tejto doby sa nekonal len dvakrát z dôvodu poklesu záujmu návštevníkov, no po prekonaní tohto nepriaznivého obdobia podujatie nestráca na kvalitách. Vďaka obrovskej návštevnosti si mnoho umelcov vylepšilo svoj komerčný úspech.

Rock Im Park bol predstavený v roku 1993 vo Viedni. Postupne sa však cez Mníchov presťahoval až do Norimberku, kde už tradične prebieha súbežne s festivalom Rock Am Ring. Návštevníci tak majú možnosť vybrať si prostredie, ktoré im vyhovuje viac.

Na aktuálnom ročníku sa môžeme tešiť na riadnu rockovú nádielku. Na pódiách budeme môcť vidieť obrovské legendy ako sú Tool, Slayer, The Smashing Pumpkins, Slipknot, Slash, Amon Amarth – ten zoznam nekončí! Samozrejme sa nezabudlo ani na modernejšiu produkciu a nedá sa nespomenúť napríklad Bring Me the Horizon alebo Die Antwoord. V každom prípade netreba váhať, vstupenky sú v predaji!

Napísala: Daura