Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména.

Posedmnácté se k poličským hradbám sjedou hudebníci a divadelníci z mnoha koutů světa. Festival Colour Meetingodkrývá první jména. Ve dnech 24. – 25. 7. vystoupí písničkářka Lenka Dusilová, připravující v těchto dnech novou desku, představí se nový projekt Jaromíra 99 s názvem Letní kapela, ve kterém se svými přáteli hraje písně z repertoáru Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Václava Neckáře i Kafka Bandu nebo slovenský umělec Čavalenkyrapující záhorácky o drsném životě na ulici, rasismu, gamblingu, hazardu, drogách, zadluženosti i exekucích.

Když před dvěma lety slavil Shane MacGowan, zpěvák legendárních Pogues, šedesátiny, přišel mu blahopřát Johnny Depp, Nick Cave, Bono nebo Sinead O’Connor. A také irská zpěvačka a skladatelka Lisa O’Neill, majitelka opojně nakřáplého a syrového hlasu, skladatelka minimalistických aranží, kombinující lidové písně s autorskou produkcí, často k nerozeznání od stovky let starých balad.

Mezinárodní sestava uKanDanz spolu vystupuje od roku 2012, do Poličky doveze aktuální desku Yeketalake plnou okouzlujících melodií a výbušných riffů vytvářejících hypnotickou energii vyzývající k tanci. Italsko – peruvijské trio  Cacao Mental se jen těžko popisuje. Jsou zážitkem budovaným rozsáhlým využitím improvizace a zvuků džungle, šamanských hlasů, elektronických groovů, hrou trumpety i kytary. Do Poličky se vrací písničkář David Pomahač (ex-Kieslowski), tentokrát sólo s čerstvě vydanou deskou Do tmy je daleko.

Živelné městské industriální blues čekejte v unikátním projektu Jan Fic & Město, ve kterém se Fic spojil s Martinem E. Kyšperským a Radimem Hanouskem. A zabrousí se také do rockových vod s olomouckými Lee a jejich texty o každodenní realitě viděné očima introverta.  Divadlo Líšeň bude hrát pro malé i velké japonskou frašku o mocném strašidle s názvem Jezevec na borovici a zabaví také programem Figurkov během hraní deskovek z celého světa.

 

Zdroj: TS