19. ročník festivalu Colour Meeting přivítá tři slovenské projekty -Terrible 2S, Edúv syn a Zabiť Františka

Hudba z nejrůznějších koutů světa, akrobaté, divadlo pro malé i velké, dílny i nepřenositelná atmosféra festivalového areálu mezi středověkými hradbami a rybníkem, to je devatenáctý ročník multižánrového festivalu Colour Meeting, který proběhne ve dnech 22. – 23. července v Poličce.

Ten přivítá hned tři slovenské hudební projekty. Návštěvníci se mohou těšit na Terrible 2s, Edúv Syn a Zabiť Františka.

Terrible 2s založily Lucia Piussi a Agnes Lovecká po rozpadu kapely Živé kvety. Kapela hraje obyčejné písničky, které se nesou na beatových podkladech Agnes, ale i na jednoduchých klavírních a kytarových harmoniích Lucie. Vše to hraje do karet Luciiným textům, které doprovází muzika proplouvající od hiphopu, poezie, až kamsi do sfér povídko-písniček.

Punkové kořeny Mateje Mysloviče jsou pevným základem jeho trapového projektu Edúv Syn. Namísto typických rapových materialistických a egoistických témat se Matěj ve svých textech zabývá osobními názory na svět a nemá problém přiznat své chyby, nedokonalosti, nebojí se zaujmout jasný postoj k různým společenským otázkám.

Zabiť Františka je slovenský alt-folkový písničkář, který ve své tvorbě úspěšně kloubí československý folk a indie-pop. Výrazným prvkem vystoupení je jeho citlivý a podmanivý hlasový projev, zatímco při zaposlouchání se do jeho textů posluchač nachází změť popkulturních odkazů. V březnu 2021 vydal eponymní debutové album.

Festival Colour Meeting dále přivítá hvězdu současného britského jazzu Sarathyho Korwara,  řecké psychedeliky Thrax Punks, kanadského postrockera Alexe Henryho Fostera, Anetu Langerovou s kapelou, polské Kosy, vystoupí také Irena & Vojtěch Havlovi, Ventolin, Arleta, Frankie & The Deadbeats, Cotatcha Orchestra, Anna Vaverková a mnoho dalších.

Vstupenky zakoupíte v prodejní síti smsticket.cz. Kompletní program  naleznete na colourmeeting.cz

Colour Meeting festival, 22. – 23. 7. 2022, Polička, Park u hradeb, Pardubický kraj
Vstupenky: https://colourmeeting.cz/vstupenky/
Facebook událost: facebook.com/events/260900788871071

Zdroj: TS