Festival AZYL SHORTS začína, sprevádzajú ho koncerty, kvíz, techno párty aj animáky pre deti

Medzinárodný festival krátkeho filmu AZYL SHORTS 2023 sa začína už tento týždeň v Banskej Bystrici. Fanúšikovia filmu sa môžu tešiť nielen na originálne filmárske umenie autorov z celého sveta, tento ročník je výnimočný aj svojím bohatým festivalovým sprievodným programom. Na festivalových účastníkov čakajú koncerty, filmový kvíz a aj poriadna techno párty. Večerný program sa bude diať v Centre nezávislej kultúry Záhrada a Urban Spote.

Pozrite si videopozvánku ISAMA ZING na festivalový program:  link YT

 Sprievodný program filmového festivalu AZYL SHORTS

streda 18.10
Koncert kapely Papyllon (SK) a The Vallentines (CZ)
Papyllon je pätica z Prešova, v októbri vydávajú dlhoočakávaný nový album. Hudobne vraj pripomína nepredvídateľný let motýľa – nečakané metalové dropy, intenzívny pop, upokojujúce elektro. The Valentines je české indie-popové trio, ktoré miluje lásku, ružovú farbu a gitary. Podľa vlastných slov hrajú veselú hudbu o tých najsmutnejších veciach. (info tu)

štvrtok 19.10.
Filmový kvíz s Petrom Konečným
Poďte s nami po premietaní do Záhrady, o 20:00 si tu filmoví fanúšikovia určite prídu na svoje vďaka kvízu s guru slovenskej kinematografie Petrom Konečným. (info tu)

Pozrite si videopozvánku DJ MIKLEI na festivalový program:  link YT

piatok 20.10.
Piatkové hororové techno / Hororové premietanie
Chcete vidieť naozaj šialené audiovizuálne výtvory od hudobných hostí? Nina Pixel [sk] ponúkne show inšpirovanú slovenským folklórom, projekt NIVVA [cz] prinesie na stage popovú reflexiu všadeprítomnej AI, ambient a soundscape môžete čakať od elektro hudobníka Whithe [sk]  a DJka MIKLEI [ua] spustí smršť techno hudby, ktorú by ste nikdy nečakali. Okrem skvelej hudby sa počas tohto večera môžete tešiť aj na halloweensku atmosféru – budeme premietať krátke horory! (info tu)

sobota 21.10.
Premietanie pre deti –  KINO FEST ANČA
Poďte si pozrieť kolekcie najlepších súčasných animovaných krátkych filmov pre deti, ktoré nikde inde neuvidíte. Výber snímok z celého sveta, kolekcie vybrané pre deti aj rodičov, plné zábavy, poučenia, nápadov, originálnych autorských postupov a techník pre vás vybral tím festivalu Anča.  (info tu)

Koncert ISAMA ZING
Posledný festivalový večer uzavrie ISAMA ZING. Experimentálne popové melódie a dekonštruovaná klubová hudba nie sú to jediné, na čo sa môžete v sobotu tešiť. Široký hudobný arzenál tohto skvelého hudobníka je zárukou kvalitnej párty. Vypočujeme si tradičné rómske balady v novom šate, popové vokálne skladby s noisovou produkciou, drone či euforické syntezátory. Čakajú ťa bohaté kultúrne a žánrové prelínania, ktoré si nechceš nechať ujsť! (info tu)

Festival AZYL SHORTS 2023 z verejných zdrojov podporil Medzinárodný vyšehradský fond, Audiovizuálny Fond a Nadácia SPP. Detailný program celého filmového festivalu nájdete na našej webovej stránke tu.

Web festivalu azylshorts.sk
Program festivalu: https://www.azylshorts.sk/shorts-23/program/
FB fanpage https://www.facebook.com/festivalazyl
FB udalosť
https://www.facebook.com/events/1434908957049636 
Instagram
https://www.instagram.com/azyl_shorts/
Web Záhrady CNK zahradacnk.sk
FB Záhrady CNK https://www.facebook.com/ZahradaCNK
FB URBAN SPOT https://www.facebook.com/URBNSPT
FB FDU Akadémie umení https://www.facebook.com/profile.php?id=100064727570178

Zdroj: TS