Fernanda Martins – Vystúpenie s Sheefit bude naozaj jazda!

1.) Ahoj Fernando, doufám, že se máš fajnJ První otázka – jak jsi strávila Vánoce a jak jsi oslavila příchod Nového roku? Hrála jsi v tyto dny, nebo sis je spíš užila v poklidu, s rodinou?
Ahoj všem, v první řadě, díky moc za pozvání na Apokalypsu a za to, že mi pořád v České republice tolik fandíte. Tentokrát jsem Vánoce strávila s mým manželem Lukasem. Já jsem nehrála, ale on ano, v Granadě, kde to máme oba moc rádi. Strávili jsme tam pár dnů před Vánoci, odpočinuli si a pak jsme si užili skvělou party, kde Lukas hrál 5ti hodinový set. Na Silvestra jsem já hrála v Portu, v Portugalsku. Právě zrovna na Silvestra si beru na hraní nějaký doprovod a protože Lukas hrál ten den zrovna v Barceloně, letěla se mnou Gabriela (Sheefit). Užili jsme si skvělou dámskou jízdu!:)

2.) Začátek nového roku je také důvodem k ohlédnutí se za tím rokem uplynulým. Jaký byl rok 2013 pro tebe?
Byl to skvělý rok, jak po stránce pracovní, tak po té osobní. Měla jsem spoustu práce, hodně jsem cestovala po Evropě, ale také po Americe. Ale velký význam měl rok 2013 hlavně pro můj soukromý život, protože jsem se vdala.

fernanda02

3.) Fernando, na čem  momentálně pracuješ?
Tento rok oslavím 9 let své DJské kariéry, chystám tedy několik novinek, které vyjdou právě k tomuto výročí… Jednou z nich je i album, které připravuji spolu se svým partnerem Lukasem a které vyjde na labelu AudioCode, během tohoto léta. Plánujeme také videoklip k jednomu ze singlů, tak se máte doufám na co těšit!:)

4.) Fernando, pocházíš z Brazílie, ale v současné době žijete s Lukasem ve Španělsku… Je mnoho DJů – právě z Brazílie, kteří svou rodnou zemi definitivně opustili a na trvalo se usídlili v Evropě. Proč tomu tak – z tvého pohledu – je?
Abych byla upřímná – nemyslím, že je to tak moc DJs, kteří z Brazílie odešli, podle mě tak 8-10… Je ale pravda, že právě ti DJs, kteří z Brazílie odešli, se teprve až při svém působení po Evropě více proslavili. V Brazílii, kde je sice velmi rozmanitá hudební kultura, nejsou až tak populární některé styly taneční hudby, jako jsou techno, nebo house… A obzvlášť hardtechno má v Brazílii přímo „mikroscénu“J. Takže, pokud jsem se chtěla věnovat právě tomuto žánru, bylo tím nejlepším rozhodnutím začít s tím někde, kde to má větší budoucnost.

5.) Tvým manželem je DJ Lukas – jedna z velkých ikon hardtechna. Můžeš nám říct, jak a kdy jste se vy dva vlastně seznámili?
Potkali jsme se před více než 8 lety na party našich společných známých v Maringá, městě mezi Sao Paulem a Curitibou. Lukas na té akci tenkrát hrál a já jsem se tam přišla bavit. O několik měsíců později jsme spolu začali chodit a dnes jsme spolu už krásných 7 let.

fernanda01

6.) Nabízí se tedy otázka – plánujete s Lukasem také děti? Z tvého pohledu ženy, myslíš, že je vůbec možné skloubit náročnou práci DJky, kdy pracuješ v noci a hodně cestuješ, s rolí matky?
Určitě chceme s Lukasem děti! Jsme pro to už teď pevně rozhodnutí, i když to ještě není zcela na pořadu dne. Myslím, že tak za 3, 4 roky, přijde ta správná chvíle. Je mi jasné, že skloubit moje povolání a mateřství nebude snadné, ale vím, že jakmile budu mít dítě, moje kariéra půjde na čas stranou a já se budu plně soustředit jen na něj. Také jsme se s Lukasem rozhodli, že jedno dítě adoptujeme, na světě je tolik dětí, kterým rodiče chybí a já s Lukasem chceme některému z nich dát naše srdce.

7.) Fernando, máš také svůj nový techno projekt, kde vystupuješ pod pseudonymem „Dot Chandler“ – můžeš nám k tomu říct víc?
Ano, Dot Chandler je můj další pseudonym, který ve své kariéře používám. Víš, když jsem s hraním začínala, zaměřovala jsem se hlavně na techno, s daleko nižším bpm, než hraju teď. Postupem času jsem se ale víc dostala k hardtechnu a to mě velmi oslovilo a pomalejší techno jsem úplně opustila. Ale i tak, jako velký fanoušek techna, jsem pořád poslouchala dobré techno a osobně myslím, že od roku 2010 vyšlo tolik skvělých techno tracků, které mě totálně dostaly! A právě někdy v tomto roce, kdy jsem měla možnost slyšet tolik výjimečných tracků, jsem se znovu rozhodla věnovat se také technu. Když jsem začala hrát techno sety také v klubech, lidé z toho byli z počátku rozpačití, i když promotér dopředu oznámil „Fernanda Martins Techno Set“. Zkrátka moje jméno je už za ta léta hraní absolutně spjaté s hardtechnem. A to byl i hlavní důvod, proč jsem se rozhodla pro vytvoření nového nicku Dot Chandler. Pro vaši představu – tady jsou dva odkazy, kde se o tomto mém projektu dozvíte víc: https://www.facebook.com/DotChandlerOfficial

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/23015865″ params=“color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

8.) Na Apokalypse vystoupíš společně s Sheefit z Motormorfoses – jak dlouho už spolu vlastně hrajete?
Musím se přiznat, že s Gabrielou jsme společně, veřejně vystupovali jen jednou, a to v roce 2008. Ve studiu jsme spolu hráli ale mnohokrát a neskutečně jsme si to vždy užily, byla to jízda. Takže se už na další společné vystoupení, právě na Apokalypse, moc těšíme!

9.) Fernando, co ti udělá největší radost?
Musím říct, že čím jsem starší, tím mě těší víc a víc naprosté maličkosti. Naštěstí, každý den se najde něco, co mi udělá radost, díky Bohu! Myslím, že štěstí je o tom, když se člověk naučí mít rád sám sebe a sám sobě rozumí, je pokorný a váží si všech momentů, které mu život přináší – nejen těch dobrých, ale také těch zlých, protože z těch si může brát další ponaučení.

10.) A na závěr – v několika slovech  – jak bys popsala Apokalypsu, jako party?
Je to absolutně ta nejlepší party v Česku!!!

Děkuji za rozhovor a moc se na vás všechny 28.února těším. Je mi velkou ctí, že mě tak moc podporujete, díky!

Zdroj: Schranz Lover / Apokalypsa