Face of the Core: Nová klubová párty!

Face of the Core je nová klubová párty zameraná na rôzne Core štýly tvrdej elektronickej hudby. Jej poslaním je zjednotiť miestnu scénu fanúšikov a vytvoriť tak dostatočne silnú základňu na organizovanie hardcore/frenchcore/teror akcií v Čechách aj na Slovensku.

Promotérmi tejto udalosti sú e-shop s hardcore merchandise: www.czcoreshop.com, www.atcoreshop.com a rakúske zoskupenie Splash Production a Emagency ArtistManagement.

Holandský Dj Dione bude mať na tejto akcií v Čechách svoju premiéru a vystúpi aj pod menom SRB, so svojou terrorovou produkciou. Ďalšími vystupujúcimi sú producenti z Čiech, napríklad duo District7- industrial, alebo Daredevils – crossbreed, duo producenti The Butchers- frenchcore, a rovnako aj terror producent Kurwastyle Project, ktorý sa vzdal speedcore tvorby a so svojou terrorovou produkciou mieri k najvyšším métam na uznávaných labeloch ako Noisekick records, TIH (This Is Hardcore) atď. Line up je navyše doplnený o DJ-ov z nemeckého Saska (HakkePeter, NH3), ktorí návštevníkom akcie predstavia iný štýl hrania.

Dione3

Druhý stage bude venovaný Early Hardcore a Happy Hardcore v podaní Thunderdome DJ tímu, kde sa objaví aj obľúbený taliansky Dj Maniak, ktorý zároveň bude hrať aj svoj mainstream hardcore set na main stage.

Celkovo main stage prinesie 10 hodín hudby s prierezom od mainstream hardcore, industrial, crossbreed, UK hardcore až po terror s troškou speedcore. Naviac Vám prinášame aj rozhovor s hlavnou hviezdou, Erikom Ypmom aka Dj Dione a Dj SRB.

Ahoj Erik. Si jedna z najväčších ikon na Holandskej a svetovej gabber scéne a mnoho zo súčasných hardcore hviezd je inšpirovaných práve Tebou.  Ako spomínaš na svoje začiatky?
Ďakujem. Bolo to pred 25 rokmi, keď som prvýkrát hral pod menom Dione na lokálnej párty, v Holandsku, v roku 1991. O rok neskôr som hral svoju prvú veľkú show na prvej tzv. Mysteryland party vôbec. Videl som „hard house“ scénu prerásť do „hardcore“ scény, alebo ako to nazývame v Holandsku: „Gabber“ hudby. Dobré časy- aj čo sa týka parties, aj čo sa týka vývoja hudby. V tých časoch som tu navštevoval všetky veľké parties, ako napríklad prvé Thunderdome a Hellraiser patries, a všetky kluby ktoré pomáhali tejto scéne rozrastať sa. O pár rokov som začal serióznejšie produkovať, čo viedlo k viacerým release-om na menších label-och predtým, než som podpísal zmluvu s ID&T. To mi pomohlo získať viac pozvaní na hranie na väčších aj menších parties. Plus som sa stal rezidentom v Holandskom najväčšom hardocre-ovom klube tých čias: Mysteryworld, a tiež som pravidelne účinkoval na Thunderdome a jeho turné po kluboch. V tom čase som tiež začal s rádiom a žačal som hosťovať lokálne, ako aj národné rádio- shows, a reprezentoval som hardcore scénu. Takže áno, dialo sa toho veľa, boli to dobré časy!

Tento rok si bol v Amerike. Môžeš porovnať hardocre-ovú scénu v Amerike a v Európe?
Hardcore scéna v Amerike je oveľa menšia ako v Európe. Ale láska k hudbe je skvelá a atmosféra na parties je naozaj dobrá. Iba dúfam, že hardocre scéna sa tam rozrastie a viac ľudí objaví hardcore hudbu.

SRBgroot

Face of the Core je názov novej klubovej noci v Prahe a je to tvoj vôbec prvý booking v Českej republike. Ako si užiješ svoje prvé vystúpenie u nás a ako hodnotíš českých hardocre/terror producentov?
O Prahe a ľuďoch tam som počul skvelé veci, a preto sa veľmi teším na moju prvú návštevu Prahy a Čiech. Nepoznám veľa českých producentov, ale tí, ktorých poznám majú dobrú produkciu a dúfam , že ďalší ich budú nasledovať.  Stále hľadám nové demo nahrávky rovnako pre TIT (This is Terror) ako aj pre DNA records, takže, pokiaľ produkujete, zašlite mi Vaše demá.

Čo odkážeš fanúšikom, ktorí sa chystajú na Face of the Core a na tvoje vystúpenia?
Príďte a podporte domácu hardcore-ovú scénu. Budem hrať aj ako Dione (od mainstream hardocre po darkcore) a aj ako SRB (budem hrať svoju vlastnú produkciu Terror-u), a posudzujúc podľa line up-u, všetky typy hardcore budú reprezentované ostatnými DJ-mi, takže som si istý, že každý hardcore fanúšik sa zabaví. Vidíme sa 22.apríla v Prahe!!

faceofthecore

Zdroj: Organizátor