Evanjelium podľa Kevina

Zmienok o Svätom Kevinovi sa zachovalo minimum. Po znovuobjavení piateho evanjelia, Kevinovho, sa vtedajšie médiá na celom svete rozhodli ututlať skutočnosť, že niečo také existuje a tak archeológovia nedostávali žiaden priestor v mediálnych diskusiách. Iniciovali verejné demonštrácie v mene Kevinovom, ktoré boli zmietnuté zo stola oligarchami.

Inscenáciou Evanjelium podľa Kevina sa Divadelné teleso PRAKTIKÁBEL prihlásilo k téme totality. Spoločensko-politické dianie, a, žiaľ, nielen v našej krajine však dokazuje, že téma je stále veľmi živá, a preto potrebná. PRAKTIKÁBEL tak organicky nadviazal na svoju tematickú líniu formácie človeka.

Inscenácia je v podstate reflexiou dobrovoľného a vedomého nasledovania vodcu, výmenou za dočasnú ilúziu komfortu a šťastia. Nekonvenčnosť a hravosť inscenácie, jej neveľký časový rozsah a ponuka kreatívnej diváckej aktivity, bez zaťažovania dejinnými súvislosťami… to sú hlavné dôvody, prečo je inscenácia vhodná nielen pre dospelé, ale aj pre mladšie publikum. Vyabstrahovaný mechanizmus fungovania totality i dôsledky „očarenia“ nehodnou autoritou sú dobre uchopiteľné aj bez vedomostného zázemia, ktoré mladšiemu publiku neraz chýba a bráni v porozumení.

V 21. storočí sa historici čoraz viac vracajú ku Kevinovmu evanjeliu, pretože v ňom nachádzajú jediné pravdivé odpovede na všetky otázky…

Nezmeškajte toto jedinečné predstavenie, ktoré nikdy nebolo aktuálnejšie, už v piatok 01.04.2022 o 19:00 v Ticho a spol. na Školskej ulici 14 v Bratislave.

Lístky: https://tootoot.fm/sk/events/6238eed3fafa1312a0e78ae2
Udalosť na Facebooku: https://www.facebook.com/events/508775513918091

Zdroj: TS