ERASURE si vybrali slovenského predskokana!

 Dvojica Erasure, ktorá vystúpi už 16. novembra v Bratislave bude mať predskokana. Andy Bell a Vince Clark sa v rámci ich Tomorrow´s world tour o pár dní zastavia aj na Slovensku. Dvojica si osobne vybrala predskokana na ich jedinom slovenskom koncerte. Neľahkú úlohu na seba vzal Michael Szatmary spoločne s Kykou Hammel.


„Je to pre nás veľká česť, no na druhej strane aj obrovská zodpovednosť. Erasure sú legenda a pre mňa ako muzikanta aj zdroj dlhoročnej hudobnej inšpirácie“, hovorí hudobník a novinár Michael Szatmary. „Urobíme všetko preto, aby sme fanúšikov poriadne rozohriali a ukázali im, že aj na Slovensku sa produkuje kvalitná živá elektronická hudba“, dodal Szatmary. Dvojica si potrpí na výber predskokanov. Na ich Wild tour 1989/1990 si zahral aj Petr Muk s kapelou Oceán. Skupinu si vybral Vince Clark osobne po tom, ako v Prahe dostal kazetu skupiny Oceán. Petr Muk so skupinou absolvoval spolu 23 vypredaných koncertov po Anglicku, Írsku a Škótsku.

Erasure vystúpia v HANT aréne (športová hala Pasienky) v stredu 16. novembra o 20:00. Po koncerte je pripravená oficiálna afterparty na ktorú sú pozvaní aj členovia kapely. Andy Bell potvrdil svoj zámer zúčastniť sa na party. Afterparty sa uskuoční v Infiniti music clube na Štefánikovej 14.

Skupina Erasure patrí medzi najpodstatnejšie hudobné zoskupenia z Veľkej Británie. Kapela vznikla v roku 1985, pôvodne ako štúdiový projekt Vince Clarka. Všetko sa zmenilo keď na konkurze zaspieval vtedy 21-ročný Andy Bell. Dvojica má dodnes na konte 14. štúdiových albumov (vrátane novinky Tomorrow´s world – vychádza 30.9.). Albumy Innocents, Wild!, Pop – the first 20 hits, Chorus a I say, I say I say sa vyšplhali na vrchol UK chartu. Dvojica za 26 rokov svojej existencie predala viac ako 30 miliónov svojich nahrávok. Hity Sometimes, A little respect, Blue savannah či Love to hate you patria dodnes medzi obľúbené rádiové hity.

Vstupenky na koncert Erasure sú v predaji v sieťach Ticketportal a Ticketstream. Vstupenka v sieti Ticketstream na státie je v cene 37 €, voľné sedenie v cene 33 €. V deň koncertu budú vstupenky v cene 45 € státie, 40 € voľné sedenie.

Erasure

Zdroj: Andrej Kratochvil
Publikoval: Redakcia GREGI.NET