Emo rapper Wicca Phase veze do Prahy nové album.

Před pár lety společně se svými přáteli založil emo-rapový kolektiv Gothboiclique, kde vytvořil místo pro všechny odpadlíky milující zároveň emo-punk i hip-hop. V pražském klubu Chapeau Rouge představí Wicca Phase 12. listopadu 2019 novou desku Suffer On. Vstupenky (340 Kč) jsou v prodeji na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Adama Mcllwee aka Wicca Phase Springs Eternal hudební magazín Billboard zařadil mezi umělce, kterým bude patřit rok 2019. Věhlas uskupení Gothboiclique, do kterého spadají i rappeři jako Lil Tracy nebo Cold Hart, se šíří internetem jako lavina. K popularitě jim pomohla i Wiccova společná tour se zesnulým Lil Peepem, který se na krátkou dobu ke gbc také připojil. Přestože se seznámili na internetu, během společných koncertů se z nich stali přátelé a nahráli skladbu Absolute In Doubt.

Wicca nedávno opustil svou původní emo-punkovou kapelu Tigers Jaw, aby všechen svůj čas věnoval vlastnímu rapovému projektu. S původní kapelou se rozešel v dobrém a druhou sólovou desku vydal pod labelem vydeným členy původní formace. Na nahrávku lákal také společným singlem Stress s hostující Georgiou Maq z punkové skupiny Camp Cope.

https://www.youtube.com/watch?v=QN2y4srGEd8

Na aktuální nahrávce si Wicca nahrál všechny nástroje sám. Tematicky se na ní vypořádává hlavně se svými psychickými úzkostmi: „Celý život mám úzkostlivou povahu a ta se propisuje i do mých textů… Když mě lidé potkávají na koncertech, tak to možná tak nevypadá, ale každý den si procházím různými stádii. Každé ráno se probouzím se strachem a trvá mi několik hodin, než jsem schopný vyjít ven,“prozradil pro magazín Bilboard.

Zdroj: TS