E.ON Jazz Night vol. 4: Horúca jazzová noc v design factory!

V piatok 1. júna 2012 prichádza po štvrtýkrát E.ON Jazz Night, ktorá prináša niekoľko bratislavských premiér a lahôdky pre milovníkov nu-jazzu, funky, groove a bossanovy. Večer bude patriť tradične 3 koncertom – z domácej scény sa predstavia v netradičnej zostave Lucia Lužinská a Boris Čellár, po nich sa vystriedajú na pódiu dva talianske orchestre – funky-jazzoví Mop Mop a jazzovo tanečná lahôdka Bebo Best & The Super Lounge Orchestra.

Do skorého rána nám do tanca bude hrať energická Viedenčanka DJane Lady Smiles. Štvrtá E.ON Jazz Night opäť sľubuje horúcu jazzovú noc plnú hudby a skvelej atmosféry v originálnom industriálnom priestore s prekvapením na záver. Večer štartuje domáci DJ C.O.D.E. už od 19.oo.

Bebo_Best

Koncertnú časť otvára Quintessence Lucie Lužinskej a Borisa Čellára, ktorí svoj netradičný repertoár s experimentálnymi prvkami predstavia s kvalitnými hudobnými hosťami: Gregor Ftičar (piano), Juraj Griglák (kontrabas), Ajdži Sabo (perkusie) a Miro Poprádi (klarinet).

Luzinska_Cellar_Trio

Po nich prichádzajú Mop Mop! Skvelý projekt Andreu Beniniho, talianskeho perkusionistu žijúceho v Berlíne a jedno z najzaujímavejších talianskych funky-jazzových zoskupení predvedie špičkový funk/afro/jazzový repertoár. Ich hudba sa tento rok objaví aj v novom filme Woodyho Allena To Rome With Love.

Andrea Benini

Pred polnocou ovládnu pódium opäť Taliani – Bebo Best so svojím Super Lounge Orchestra. Bebo sám hrá plnohodnotne na niekoľko nástrojov vrátane basy, bicích, sitary, klávesov a gitary, k nemu sa pridáva Renus Greco (gitara), Mauri Scompabop (trúbka), Henry Brion (organ, piano) a vokály patria dáme s menom Sara Toga. Prichádza s nimi nielen energická zmes brazílskej bossa novy, samby a nu-jazzu, ale aj neodolateľná atmosféra starých talianskych filmov, letných pláží so splnom mesiaca, kabrioletmi a chladivou sangriou v ústach vášnivých tanečníkov…

O párty v pravom zmysle slova sa postará mnohým už známa sympatická Viedenčanka DJane Lady Smiles, ktorej energia a hudba zaručujú zábavu do skorého rána.

* Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Eventim v cene 16 EUR.

* Line-up
> warm-up od 19.00: DJ C.O.D.E. (SK)
> Lucia Lužinská & Boris Čellár Quintet (SK)
> Mop Mop Live Combo (DE/IT)
> Bebo Best & The Super Lounge Orchestra (IT)
> after-party: DJane Lady Smiles (AT)

* Detaily
dátum: 1. jún 2012, piatok, 20.00-04.00
miesto: design factory, Bottova 2, Bratislava
organizátor: design factory
generálny partner: Západoslovenská energetika, a.s.
hudobná dramaturgia: Martin “Pyco” Rausch

Eaon

Zdroj: Lea Hurbanová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET