Dymytry a ich Síť pro sociály: Prvá ochutnávka CD Neonarcis!

Metalová kapela Dymytry, která v tìchto dnech dokončuje své druhé CD už nyní představuje pilotní singl z desky. Song je volnì k poslechu a stažení na oficiálních stránkách i na Facebookovém profilu kapely a bude jednou ze čtrnácti písní nového CD Neonarcis.

„Sít pro sociály“ složil baskytarista Artur „R2R“ Mikhaylov a text písnì napsal frontman Jan „Protheus“ Mackù. Kapela zveřejnila singl na svých webových stránkách (www.dymytry.cz) a na Facebookovém profilu (www.facebook.com/dymytry.cz) ve čtvrtek 24. kvìtna, přesnì ve 23:59:59.

Dymytry

Dymytry však v závislosti na oblibì singlu nabízí fanouškùm zcela unikátní možnost zveřejnìní ještì jednoho songu z připravovaného CD Neonarcis. Bude-li mít „Sít pro sociály“ na zmínìné sociální síti 500 či více „Like“ a na webových stránkách 1000 a více přístupù, a to přesnì v pátek o pùlnoci, tedy den od zvìřejnìní, další song fanoušky nemine! Jak vše dopadne, a případnì jakou další píseň kapela vybere ke zveřejnìní, si budeme muset ještì počkat.

Vydání svého druhého řadového CD s provokativním názvem „Neonarcis“ naplánovali Dymytry na červen letošního roku. CD bude obsahovat celkem čtrnáct písní a všechny, jak už je u kapely zvykem, budou zpívány česky. Ve svých textech se skupina zaobírá současnou situací v politice, kultuře i mezilidských vztazích. Dymytry dokonce v rámci natáčení desky navázali spolupráci s roztleskávačkami z České asociace amerického fotbalu, které se na CD rovnìž objeví.

Dymyty

Červnem počínaje zahajuje kapela propagační tour k CD Neonarcis, jako už klasicky, nebude chybìt na nejvìtších a nejznámìjších letní festivalech. Namátkou jmenujme například 9.6. Metalfest v Plzni, 30.6. Noc plnou hvìzd v Třinci nebo 27.7. Benátskou noc v Liberci. Celkovì Dymytry bìhem léta navštíví zhruba třicet míst. Fanoušci se dočkají nejen starších osvìdčených pecek, ale především novinek z dokončovaného CD. Mají tak jedinečnou možnost slyšet nové songy mezi prvními. Generálním partnerem propagačního tour a vydavatelem nového CD je společnost MetalGATE.cz, která s Dymytry spolupracuje již od prvního CD a pomáhá šířit metal mezi posluchače.

Připomeňme, že první deskou kapely bylo přímočaré psy-coreové CD s příznačným názvem Neser!, které vyšlo před necelými dvìma lety. Kapelu tvoří fontman Jan „Protheus“ Mackù, kytaristé Jiří „Dymo“ Urban a Jan „Gorgy“ Gorgel, baskytarista Artur „R2R“ Mikhaylov a bubeník Miloš Meier.

Zdroj: Lenka Netušilová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET