Duo Ider představí v Praze svůj podivuhodný pop o životě mileniálů.

Ider se dostaly do povědomí hudebních médií v roce 2016 svým podivným popem a dojemnou skladbou Sorry. Na úspěch navazuje londýnské duo dlouho očekávanou debutovou deskou Emotional Education, s níž vystoupí 6. listopadu 2019 v Chapeau Rouge. Vstupenky (295 Kč) jdou do prodeje 22. května na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

„Emoční vzdělávání je to, co si navzájem dáváme,“ shodují se obě autorky. Šest let dlouhá kreativní spolupráce spřízněných duší Megan Markwick a Lily Somerville dala vzniknout nahrávce o úzkostech mileniálů, hledání vlastní identity i důležitosti psychického zdraví. Na tvůrčím procesu se podílejí výhradně samy – debutová nahrávka  vznikla bez dalších spoluautorů: „Nikdo nevystihne naše pocity tak dobře jako my samy. Deska je o našich životech a my doufáme, že se s námi posluchači ztotožní,“ nechala se slyšet Lily. Emotional Education vychází 19. července na značce Glassnote, na které svou hudbu vydávají také Phoenix, Aurora, Chvrches a další.

Lily a Megan se potkaly na univerzitě na hudebním kurzu a hned během první hodiny zjistily, že se jejich hlasy k sobě perfektně hodí: „Když jsme spolu začaly zpívat, spojení našich hlasů vytvořilo úplně nový zvuk,“ vzpomíná Megan. Vedle chystaných vlastních koncertů Ider doprovodí Sigrid na jejím turné po Spojeném království a Irsku.

Zdroj: TS