Dúha v srdci zažiari v medzinárodných farbách.

V nedeľu 28. septembra 2014 sa uskutoční tretí ročník benefičného koncertu ,,Dúha v srdci“ v spoločenskej sále MsKS v Novom Meste n/Váhom.

Hudobné podujatie spojené s náučnými workšopmi a tvorivými dielňami pripravuje „Centrum sociálnych služieb“ v Novom Meste nad Váhom v spolupráci s „Občianskym združením Milan Štefánik“ pre deti a osoby s mentálnym postihnutím z Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Daha v srdci 2013 Folklorny sibor Máj Foto4 Katarina Oresanska

Vystúpia skupiny Gladiátor, Alfabox z Talianska, speváčky Zuzana Smatanová a Nela Pocisková, folklórny súbor Devín. Zumbu bude zastrešovať inštruktor Oumar Chevara Camara z Belgicka. Podujatím bude sprevádzať Martin Nikodým.

Hudba, tanec a tvorivé workshopy budú nosnými aktivitami i tohtoročného podujatia.

Svetoznámy zumba tanečník OUMAR CHEVARA CAMARA v úvode rozohreje telá všetkých nadšencov tanca. Rodený američan, známy po celom svete, momentálne žije v Belgicku, odkiaľ priletí aj k nám. Venuje sa futbalu, šprintom, bodybuildingu, boxovaniu, kick boxu, street fightingu a ďalším bojovým športom. Jeho pohyby, choreografie a charizmu si zamilujete. Oumar príde k nám na pódium šíriť svoju vášeň k tomuto tancu aj na druhý deň v Bratislavskej ZŠ na Nevädzovej ulici č.3 pre všetkých zumba chtivých tanečníkov.

1foto Duha v srdci 2013 Katarina Oresanska

Do sály naplnenej radosťou a pohybom postupne vstúpia speváci a kapely, ktorým v srdciach budú hrať radostné farby dúhy a túto radosť budú vysielať všetkým účastníkom koncertu. Niekoľko násobná „slávica“ Zuzana Smatanová poteší deti svojimi veselými piesňami, zároveň zaspieva aj aktuálny hit Miesta. Ďalším lákadlom je nesporne speváčka Nela Pocisková, ktorej hudobný život sa rozbehol naplno na muzikálových divadelných doskách ako aj tanečnými piesňami na čele s hitom ,,So In Love“.

V poslednom čase je známa predovšetkým z televízneho seriálu Búrlivé víno. Nitrianska kapela Gladiátor sa pohybuje na hudobnej scéne od roku 1991. Z metalovej skupiny sa postupne vyformovala rocková kapela ocenená niekoľkými Zlatými platňami. Skupina predstaví piesne aj zo svojho nového albumu ,,Trinásť“, ku ktorému pripravuje v októbri a v novembri turné po celom Slovensku. Zaujímavosťou koncertu bude talianska kapela Alfabox z mesta Udine, ktorá sa na Slovensku predstaví po prvýkrát.

alfa.indd

Svojimi energickými skladbami a rytmikou privedie určite do varu celú sálu. Táto pop-rocková skupina, predstaví svoj aktuálny eponymný album Alfabox v akustickej verzii už deň pred benefičným podujatím a to 27. septembra v komorných priestoroch TeleCafé v centre Bratislavy.

,,Darovať zážitok, festival zložený z pestrých hudobných žánrov je zmyslom podujatia. Mentálne postihnuté deti majú čistú dušu a intenzívny zážitok z koncertu si uchovávajú vo svojich srdciach ešte veľmi dlhý čas.“ uvádza svoje pocity z koncertu organizátor Milan Štefánik.

Oumar Chevara Camara

V ponuke kultúrneho programu sme načreli aj do iného hudobného súdka – folklórny súbor Devín, dúfame , poteší oko aj ucho nejedného návštevníka. V snahe zachovať tradície ponúkneme tvorivé workshopy: modelovanie z hliny, košikárstvo, maľovanie na drevo, výrobu bižutérie, maľovanie na tričko, lukostreľbu. Ponúkneme tiež enkaustiku – maľovanie horúcim voskom. Ako perličku sme deťom pripravili maľovanie na tvár, nafukovací hrad a odrážatká. Celé podujatie bude svojím typickým šarmom a vtipom moderovať obľúbený zabávač Martin Nikodým.

,,Ľudia, ktorí majú postihnutie alebo iný hendikep sú v spoločnosti mierne zaznávaní a sú v úzadí. Na podujatí „Dúha v srdci“ je nádherné dať im priestor, aby celá zábava bola venovaná len im.“ popisuje hlavnú myšlienku podujatia organizátorka Júlia Bublavá.

Duha v srdci 2013 Foto3 Katarina Oresanska

Benefičný koncert „Dúha v srdci“ je zameraný predovšetkým na deti a mládež s mentálnym a zdravotným postihnutím v rámci Trenčianskeho kraja, tieto majú vstupné zdarma. Bezplatné vstupné majú i deti z detských domovov a deti do výšky 140 cm.

Vstupné pre verejnosť je 5 € v predpredaji, 7 € na mieste. Predpredaj vstupeniek zabezpečuje Centrum sociálnych služieb v Novom Meste n/V, Bernolákova ul. 14, pondelok – piatok od 7.00 do 15.30 hod. Počet vstupeniek pre verejnosť je limitovaný v počte 100 ks! Zmena programu je vyhradená.

https://www.youtube.com/watch?v=2B3epVjEn_c              https://www.youtube.com/watch?v=f_Dhoe8HOmM

Tešíme sa na všetkých návštevníkov a veríme, že spolu zažijeme krásne nedeľné popoludnie.

Usporiadatelia Benefičného koncertu „Dúha v srdci“:
Centrum sociálnych služieb Nové Mesto nad Váhom
Občianske združenie Život s dúhou v srdci
Občianske združenie Milan Štefánik

Duha v srdci 2014

Zdroj: Júlia Bublavá a Ing. Daniela Sokolovičová
Foto: Katarína Orešanská, Management Alfa Box a Oumar Camara
Video Dúha v srdci: Igor Kolesár