Dracula v pezinskom kameňolome – Zážitok na celý život!

Pezinský kameňolom zažil v sobotu nezabudnuteľný večer s najslávnejším muzikálom česko-slovenskej histórie. Viac ako 3500 divákov sa napriek nepriazni počasia prišlo pozrieť ako vyzerá Dracula po 20-tich rokoch a to dokonca pod holým nebom.

A práve nebo robilo najväčšie vrásky organizátorom a produkcii muzikálu, na ktorej sa podieľalo vyše 200 ľudí, pričom len z Prahy pricestoval 96-členný štáb vrátane technikov, hercov, spevákov a tanečníkov.

DSC_8057

Organizátorka muzikálovej show Silvia Nemčovičová: „Chcela by som sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí merali cestu do kameňolomu napriek počasiu, ktoré nám poriadne zavarilo…Napr. vyše 3500 stoličiek sme schovávali v stanoch do poslednej chvíle, aby nám nezmokli, no keď sa po ich superrýchlom rozložení tesne pred otvorením areálu prihnali nad nás mraky nebolo nám všetko jedno…Aj samotná logistika dopravy prebiehala oveľa plynulejšie ako pred rokom – ľudia boli pripravení a patrične vybavení teplým oblečením a dekami, myslím, že samotný záverečný niekoľkominútový standing ovation hovorí za všetko. Ten bol pre nás všetkých no hlavne pre skrehnutých hercov tou najlepšou odmenou.

Studený vietor veru najviac potrápil hercov a tanečníkov, v zákulisí vo vyhriatom stane sa po celý večer zohrievali teplým čajom aj medzi jednotlivými výstupmi. Napriek vrtochom počasia pred najväčším publikom, aké kedy na muzikáli mali sa im hralo jednoducho skvelo.

DSC_8145

Daniel Hůlka pri záverečnej ďakovačke nezabudol ani na autorov, ktorí kedysi muzikál stvorili, pričom najväčší aplauz sa ušiel jednoznačne „Béďovi tam na horu„.

Dracula, ktorý odohral takmer celé predstavenie na javisku bosý a tak úplne premrzol sa po skončení večera len spokojne usmieval so slovami: „Tak sme to predsa len dali…“.

DSC_8323

Nadšenie z lokácie muzikálu neskrýval aj producent a český „kráľ muzikálov“ Oldřich Lichtenberg: „Máte to tu fakt krásne – počasie ovplyvniť nevie nikto a ostatné šlapalo ako hodinky! Veľké poďakovanie za tento krásny večer…“

Muzikálový večer v pezinskom kameňolome si aj napriek veľmi nepríjemnému vetru a chladnému počasiu užili takmer všetci, no najpríjemnejšiu reakciu ponúkla odchádzajúca trojgeneračná rodinka: „Bol to jednoducho zážitok na celý život!“

DSC_8554

A organizátori sa už teraz tešia na ďalšie dve exkluzívne predstavenia muzikálu

v novembri: „Na zimných štadiónoch v Bratislave a Košiciach pripravíme aj skvelé počasie! Už teraz môžem sľúbiť, že nám všetkým bude príjemne teplo!“ dodala už s úsmevom Silvia Nemčovičová.

Zdroj: JK