Dracula v Pezinskom kameňolome s najväčšou scénou v histórii!

Najslávnejší muzikál česko-slovenskej histórie oslavuje 20.výročie a veľkolepú oslavu začne na Slovensku 20.júna o 21:00hod. Do pezinského kameňolomu privezie megalomanské pódium, ktoré bude mať aj vďaka historickým kulisám úctyhodnú šírku až 56metrov!

Na samotnej produkcii muzikálu sa bude podieľať vyše 200 pracovníkov, len z Prahy pricestuje na Slovensko 96-členný štáb vrátane technikov, hercov, spevákov a tanečníkov.

DRACULA_(c)David Kraus 02

Organizátorka muzikálovej show Silvia Nemčovičová: „Chceli sme, aby najslávnejší muzikál česko-slovenskej histórie  oživil krásne spomienky našej generácie a nielen to…Do Pezinka privezie 15 kamiónov scénu, akú nemali možnosť vidieť ani diváci na premiére pred 20-timi rokmi. Architekt tohto muzikálu pán Daniel Dvořák pripravil do kameňolomu jej špeciálnu verziu, ktorá bude mať aj s použitými dobovými kulisami po stranách šírku 56m! Celková výška stavby bude 12m a hĺbka 20m, a napríklad bočné kulisy budú tak monumentálne, že ich budú musieť postaviť na svoje miesto žeriavom…

Kto pozná kameňolom pod Pezinskou babou vie, že je tam potrebné doviezť doslova každú skrutku…“Keďže ide o pomerne netradičné miesto konania, ktoré nie je prispôsobené na takéto produkcie je potrebné tam každú súčasť doviezť, vrátane elektriny o ktorú sa postarajú generátory, alebo 3500ks stoličiek, ktoré budú pri tomto predstavení pod holým nebom potrebné pre prítomných divákov…“ dopĺňa Nemčovičová.

DRACULA_(c)David Kraus 05

Pre potreby zázemia hercov, technikov, či cateringovej obsluhy, bufetov a VIP priestorov bude postavených celkovo 10 stanov, ten najväčší s rozmermi 5x40m.

Produkcia muzikálu pre potreby ubytovania štábu rezervovala takmer 100 hotelových izieb v neďalekom Pezinku, pripravených bude vyše 1000l minerálnej vody v rámci pitného režimu a stavba areálu sa začína už 5 dní pred samotným predstavením. Osvetľovať samotné pódium či areál bude 130 rôznorodých svetiel o ten najkvalitnejší zvuk, aký je momentálne možný sa postará najmodernejší zvukový systému K2 od spoločnosti L’Acoustics, ktorý používajú na svojich turné najznámejšie svetové kapely a všetky detaily uvidia diváci aj na kvalitných veľkoplošných obrazovkách s rozmermi 4x6m.

Na výjazde z mesta Pezinok smerom na Pezinskú babu bude opäť pripravené záchytné parkovisko, tentoraz s kapacitou až 2500 automobilov, odkiaľ bude preprava návštevníkov predstavenia v kameňolome riešená kyvadlovou dopravou 12-timi autobusmi. Do samotného kameňolomu bude vpustený iba limitovaný počet  vozidiel so špeciálnym označením.

DRACULA_(c)David Kraus 08

Na samotné predstavenie muzikálu pod holým nebom v mierne „strašidelnej“ atmosfére pezinského kameňolomu sa už tešia aj hlavní predstavitelia muzikálu Daniel Hůlka, Leona Machálková a Kamila Nývltová. Ako Silvia Nemčovičová na záver dodáva: „Nemusíte mať z krvilačného upíra strach – kameňolom bude chrániť počas celého večera viac ako 50kg cesnaku!“

A to najdôležitejšie nakoniec: V predpredaji je už iba posledných 300 vstupeniek, VIP sektor je už týždne vypredaný!

Zdroj: JK