Do kín prichádza nová bláznivá komédia s Miroslavom Donutilom a Tatianou Dykovou    

Grand Prix Jana Prušinovského nadväzuje na jeho predchádzajúce úspešné seriály Okresní přebor, Čtvrtá hvězda alebo MOST!. Uznávaný scenárista a režisér tentoraz do hlavných úloh obsadil Kryštofa Hádka, Robina Ferra, Štěpána Kozuba a Annu Kameníkovú. Diváci v snímke uvidia aj herecké hviezdy Miroslava Donutila či Tatianu Dykovú. Pozrite si prvé ukážky z filmu.

Úsmevný príbeh sa odohráva v pohraničnom meste Cvikov. Bratranci Roman a Emil tu žijú a snívajú o tom, že raz budú pretekať vo formule 1. Srdnatý a životom rozčarovaný Roman (Kryštof Hádek) vedie ošarpaný autosalón, zatiaľ čo svojrázny a poriadkumilovný Emil (Robin Ferro) vedie jeho autodielňu. Keď jedného dňa Emil vyhrá v televíznej súťaži lístky na Veľkú cenu formuly 1 v Barcelone, ani jeden z nich netuší, že sa vydajú na divokú cestu za snom plným nečakaných udalostí.

Do deja zasiahne aj niekoľko miestnych obyvateľov Cvikova. „Moja postava sa volá Štětka, nemá zuby a šušle. Takže ak sa ľuďom páči, keď sa ponižujem na obrazovke, budú sa tu baviť,“ povedal Štěpán Kozub, predstaviteľ recidivistu Štetku. Ďalšou dôležitou postavou je miestny policajt Holeček (Marek Daniel) a Romanova mladá manželka, ktorú hrá Anna Kameníková. Významný vplyv na príbeh má aj večne nespokojný dôchodca Miroslav Donutil.

Prvé dni nakrúcania filmu trvali presne rok, štáb teraz dokončuje posledné zábery. „Pre kovidové obmedzenia sme minulý rok nemohli nakrútiť niektoré scény, takže sa tešíme na posledné dni na pľaci,“ povedal Robin Ferro, filmový Emil, ktorý je spolu so Štěpánom Kozubom členom populárnej skupiny Tři Tygři. Po niekoľkých dňoch nakrúcania v Španielsku zostáva nakrútiť posledné zábery v Českej republike.

„Som zvedavý, ako to dopadne. Po dlhom čase nakrúcam film podľa vlastného scenára, takže sa nemám na čo vyhovárať ani za čo schovávať,“ povedal režisér, ktorý má na konte Českého leva za seriál MOST!, film Kobry a užovky a nominácie za film Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka.

Grand Prix uvedie do kín 17. novembra 2022 spoločnosť Magic Box Slovakia.

Zdroj: TS