Darkraiser: Tešte sa na koncert z USA!

V tomto článku si pod drobnohľadom predstavíme headlinera párty Darkraiser. Jedná sa o DJa a producenta z USA, ktorý premení party na koncert – Satronica.

Matt Moran sa prvý raz objavuje pri tvrdej elektronickej hudbe vo svojom domovskom New Yorku už v polovici 90. rokov, ako vokálová podpora live shows DJa a producenta Olivera Cheslera známejšieho pod prezývkou The Horrorist. Práve pri ňom dostal nápad používať vo svojej tvorbe vlastné texty a vyjadrovať v nich svoje názory a hnev na stav, v akom sa súčasný svet nachádza. Pri týchto vystúpeniach sa dostal do kontaktu s takými priekopníkmi ako sú Lenny Dee alebo Marc Acardipane, od ktorých sa zároveň naučil základy štúdiovej produkcie. Prvý 100%-tne sólo release pod názvom Make Them Suffer vydal na New Yorkskom Hardcore labeli Apocalypse Recordings v roku 2005 (skladbu Smash the system hneď použil na svojej kompilácii Darkcore 9 aj taliansky DJ a producent Unexist).

Pri dvoch nasledujúcich platniach spolupracoval s írsko-nemeckým zoskupením Lowtek, no svoj pravý zvuk a unikátny štýl mohol naplno rozvinúť po začatí spolupráce s labelom Industrial Strenght Records, ktorý v roku 2004 založil už spomínaný Lenny Dee a holandská hardcorová legenda DJ Promo. Tu vydal svoje doteraz najúspešnejšie EP-čka Last Caress ,Life Blood Pain Death, The Future Disease a Blood On Fire. Okrem skvelých sólo trackov nemožno nespomenúť remixy, o ktoré sa mu postarali známy industrialový mág Tymon a nemecký hardtechno producent Waldhaus.

Pri pomyslení na jeho najslávnejšie počiny nesmieme zabudnúť ani na Unexista, v kooperácii s ktorým vznikli nezabudnuteľné tracky Fuck the System alebo Anarchy In The UK. Čo sa týka krajín, v ktorých Satronica vystúpil, okrem „domácich“ hraní v USA a Kanade spomeňme Rusko, Švajčiarsko, Veľkú Britániu, Nemecko, Španielsko a samozrejme Holandsko, kde napríklad v roku 2011 odohral versus set s Tymonom na najväčšom HC festivale Masters of Hardcore.

Už 20. Apríla 2012 vám v šalianskom Metroklube Satronica predvedie takú show, na ktorú tak skoro nezabudnete.

Sety na stiahnutie:
https://lsdb.eu/search.html?qk=satronica&s=y

Darkraiser 1
20.april 2012 – Metroklub Šaľa
20:00 – 06:00, vstup: 8€
DJs:
Satronica /USA/
Rob2Speed
Enhancer
Hogar
B.P.M.
Mojos
Heavy Noizes

Darkraiser

Zdroj: Darkraiser
Publikoval: Redakcia GREGI.NET