GANGSTER KA.

10. septembra príde do slovenských kín nový český film GANGSTER KA v hlavnej úlohe s Hynekom Čermákom.

Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami českého podsvetia. Spolu s filmom vychádza kniha o vyšetrovaní zločineckých aktivít Radovana Krejčířa s názvom „Padrino Krejčíř – Gangster“.  Čitateľa vráti na začiatok kariéry Krejčířa do deväťdesiatych rokov a na prelom tisícročia. Zatiaľ čo titul „Padrino Krejčíř – Afričan“ popisoval aktuálne dianie utečenca v Juhoafrickej republike, tentokrát sa príbeh vracia späť do Česka. Čitatelia sa dozvedia ako začínal, aké podvody plánoval, prečo sa na neho zamerala polícia a čo viedlo, že dal na dráhu gangstra. Kniha prináša novinky a obrazovú mapu vzťahov okolo Krejčířa a jeho podvodov. Spolu s knihou vznikal scenár k filmu GANGSTER KA.

Hlavná postava filmu Radim Kraviec alias Káčko (Hynek Čermák) sa vyznačuje vysokou inteligenciou a talentom pre dokonalý podvod. Kde iní siahajú po zbrani, on využíva ľsti, armády právnikov a monštruózny kapitál. Bez mrknutia oka okráda štát o miliardy korún. Je si ale dobre vedomý hranice, ktorú nesmie prekročiť. Tou hranicou je fyzická eliminácia kohokoľvek zo svojho okolia. Vďaka kontaktom na politickej scéne pripravuje triumfálny kus – ovládnutie ČEPRA, spoločnosti, ktorá kontroluje všetky zásoby pohonných hmôt v republike. Ak sa to podarí, bude to „obchod“ storočia. Káčka nečakane zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, ktorý spolupracuje s hospodárskou kriminálkou. Nemožné sa stáva skutočnosťou. Nepolapiteľný tunelár Káčko končí vo väzbe, štátu sú zachránené miliardy korún. Kraviec sa vďaka šikovným právnickým kľučkám dostáva veľmi rýchlo na slobodu. Jeho opatrnosť a chladne kalkulujúca myseľ nenávratne mizne. Rozbieha neľútostnú mašinériu pomsty. Káčko prekračuje pomyselnú hranici od finančného zločinca k neľútostnému vrahovi. Prvá časť GANGSTER KA sa sústreďuje na udalosti okolo postavy Káčka na území ČR, druhá časť GANGSTER KA: Afričan, ktorá vychádza z Káčkovej exilovej anabázy, príde  do kín 26.11.2015.

Na filme spolupracoval Jaroslav Kmenta, jeho články odhaľujú korupciu, či spojenie mafie a politiky, doviedli k rezignácii množstvo politikov vrátane Stanislava Grossa, vicepremiéra Egona Lánskeho či ministra dopravy Víta Bártu. Kvôli knihe Kmotr Mrázek II – Krakatice prijali politici náhubkový zákon, ktorý médiám zakazoval v českej republike zverejňovať odposluchy. Kmenta je jedným z priekopníkov takzvanej investigatívnej žurnalistiky v Českej republike. V roku 2010 získal prestížnu cenu Karla Havlíčka Borovského za dlhodobú a dôslednú investigatívnu žurnalistiku.  Knihy o českom podsvetí Trilogie Kmotr Mrázek a Svědek na zabití sa stali bestsellermi. Na motíve knihy Kmotr Mrázek bol natočený film Príbeh kmotra.

Premiéra: 10.9.2015
Originálny názov: GANGSTER KA
Produkcia: Česká republika
Formát: 2,35 : 1 (Cinemascope), Dolby Digital, 2D digital
Zvuk: 5.1
Žáner: kriminálny
Minutáž: 90 minút
Prístupnosť: MP 15
Réžia: Jan Pachl
Scenár: Jaroslav Kmenta
Kamera: Marek Janda
Rok výroby: 2015
Hrajú: Hynek Čermák, Vlastina Svátková, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Alexej Pyško, Predrag Bjelac, Filip Čapka, Jan Révai a iní.
https://www.magicbox.sk/film/?id=162
https://www.gangsterka.com/
www.facebook.com/pages/MAGIC-BOX-Slovakia/879441928759861

image003

Zdroj: Magic Box Slovakia, s.r.o.