D-Fly prináša po RIDE s Carmel Paradise ďalší featuring. Tentokrát skladbu STAY s krásnou a talentovanou Monikou Bagárovou.

Po minuloročnom debutovom albume Child of Blood Diamonds sa slovenský raper D-Fly vracia so sériou avízovaných nových singlov. Prvým z nich bola len pred pár dňami septembrová kolaborácia RIDE so speváčkou Carmel Paradise. Dnes predstavuje duet s ďalšou talentovanou a krásnou speváčkou – svoje sily najnovšie spojil s Monikou Bagárovou v novej piesni STAY.  

Slovenský raper D-Fly (vlastným menom Denis Vlašič) zaujal vlani debutom – mixtapovým albumom Child of Blood Diamonds (19. júna 2018), ktorý vydal pod ochrannými krídlami Majka Spirita a vydavateľstva Spirit Music. Tento rok avízoval množstvo noviniek a spoluprác a slovo dodržal. Svoje aktuálne obdobie kolaborácií odštartoval vo veľkom štýle – duetom Ride so speváčkou Carmel Paradise v sprievode futuristického videoklipu: www.youtube.com/watch?v=vh9uMzvbGTI   

Dnes predstavuje ďalšiu zo série svojich nových avízovaných featuringov – spoluprácu s českou speváčkou Monikou Bagárovou. V novinke sa doslova spojilo Slovensko s Českom. Monika totiž merala kvôli nahrávaniu skladby cestu do Bratislavy a D-Fly zase vycestoval kvôli nakrúcaniu klipu za Monikou a režisérom do Prahy. Nová slovensko-česká hudobná kolaborácia vznikala v štúdiu La Familia de Sangre v Pezinku a o finálny mix a master skladby sa postaral Marek Šurin. Videoklip zverili umelci do rúk skúseného a uznávaného slovenského filmára a režiséra žijúceho v Prahe Michala Kunesa Kováča.  

Ako D-Fly prezrádza, túto konkrétnu skladbu mal napísanú a odloženú v šuflíku už „nejaký ten piatok“… „Už som ani nevedel, či tento track vôbec niekedy pôjde von. Napokon ale prišiel jeho čas, a som rád, pretože mám k nemu osobnejší vzťah, preto som sa chcel oň podeliť so svetom. Keď sme poslali Monike demo, zapáčilo sa jej a chcela ísť do spolupráce, čo ma veľmi potešilo. Som rád, že si ten track doslova takto počkal a dozrel na takú výnimočnú speváčku a umelkyňu ako je ona,“ rozpráva na margo vzniku svojej novinky D-Fly. 

„Spolupracovať s poprednými umelcami našej scény bolo jedným z mojich snov už dlhú dobu a som rád, že sa stáva skutočnosťou. Či už v štúdiu alebo na natáčaní to bola, myslím pre nás oboch príjemná skúsenosť a išlo to super. Monika je profesionálka a milá a pokorná osoba a má toho už za sebou ako umelkyňa veľmi veľa. Jej dobrá energia tiež dopomohla celkovému “vibeu” tracku. Som strašne rád, že sa jej track páčil a išla do toho so mnou. Pár mesiacov nám trvalo, kým sa nám podarilo dostať spoločne do štúdia, pretože Monika má extrémne plný diár, ale na dobré veci sa rozhodne oplatí si počkať,“ dodáva D-Fly a neskrýva, že vzácnu hosťovačku kolegyne z Čiech si veľmi váži. 

„Keď som prvýkrát počula tú skladbu, zaujalo ma, že vznikla na Slovensku a je za ňou mladý talent. Hneď som sa pre spoluprácu nadchla. Denis je super muzikant a aj fajn človek. Sadli sme si hneď aj ľudsky. To je pre mňa pri spolupráci veľmi dôležitá vec. Navyše som vždy rada, ak môžem byť súčasťou nových a zaujímavých projektov, ktorým verím a viem, že majú šancu sa posúvať ďalej,“ dodáva na margo spolupráce Monika Bagárová.

Aké posolstvo v sebe nesie duet STAY? Autor textu D-Fly prezrádza, že k napísaniu skladby ho inšpirovala jeho vlastná skúsenosť a zážitky. Pesnička je venovaná osudovým osobám, ktoré prichádzajú do našich životov, aby nám pomohli, niečo nám odovzdali, odtiahli nás preč od niečoho zlého, alebo nás nejakým spôsobom pozitívne ovplyvnili doslova na celý život či nás nejako správne nasmerovali alebo nám otvorili oči – touto osudovou osobou pri tom môže byť ktokoľvek, nemusí to byť len o láske a o partnerovi. Každý v živote potrebuje ľudí, ktorí ho podržia. Preto je názov skladby STAY, aby sme vyjadrili túžbu, nech tieto osoby v našich životoch ostanú,“ vysvetľuje D-Fly.

„Hudobné videoklipy robím len preto, lebo mám rád hudbu, mám ju rád vo všeobecnosti a rád vytváram vizuál k nej, v podstate mi nezáleží na žánri,“ dodáva režisér klipu Michal Kunes Kováč. Zatiaľ čo pre Moniku už vyhľadávaný slovenský režisér v minulosti nakrútil niekoľko klipov, pre D-Flya bola spolupráca s ním prvou. Kunesovi sme dali prakticky úplne voľnú ruku. Obaja sme vedeli, že nech nakrúti čokoľvek, výsledkom bude prvotriedny klip. Zastrešil kompletne celú výrobu, za čo mu touto cestou ďakujem za super odvedenú prácu a úroveň. Dúfam, že sa ľuďom bude páčiť aj track aj klip,“ uzatvára D-Fly. Ako dodáva na záver, ešte do konca tohto roka predstaví unikátny hudobný projekt, na ktorom mu hosťuje hneď niekoľko ďalších výnimočných speváčok. 

www.facebook.com/dflymusicofficial 
www.instagram.com/iamdfly

Zdroj: SOUL FOR SHOW