Cyrano zaznie na Silvestra v Tatranskom dóme.

Vo výnimočnom prostredí Tatranského ľadového dómu vytvorenom z 1440 ľadových blokov na ktoré sa spotrebovalo 190 ton ľadu odohrá na Silvestra svoj koncert košický Music Theatre Orchestra. V tomto špeciálnom programe orchester zahrá skladby z legendárneho muzikálu Cyrano z predmestia.

Muzikanti sa do tohto ľadového priestoru vracajú po troch týždňoch, pretože začiatkom decembra ho práve Music Theatre Orchestra a Lukáš Adamec otvárali. Na otváracom koncerte zazneli v ich podaní skladby od Josepha Haydna, Pietra Mascaniho, Giovanni Battistu Pergolesiho i Mariána Vargu, ku ktorému sa v nedeľu opäť vrátia.

„Akustická verzia Cyrana z predmestia je zostavená z piesní z tohto muzikálu, ktoré sme prepojili mojimi spomienkami na všetkých Cyranov ktorých som robil. Je to už moja tretia adaptácia tohto kultového muzikálu Mariána Vargu, Pavla Hammela, Jána Štrassera, Kamila Peteraja a Alty Vášovej“  vraví Miňo Mojžiš, zakladateľ a šéf Music Theatre Orchestra a pokračuje. „Prvýkrát som ho naštudoval v roku 1982 v akustickej verzii v Divadle pod kupolou.Cyrana som potom pripravil o 10 rokov neskôr v hard – rockovej verzii pre košické Štátne divadlo. A do tretice som ho predstavil v apríli tohto roku s Divadlom hudby v košickej Kunsthalle. S hercami z tejto tretej verzie vystúpime v Tatranskom dóme, v ktorom síce bude mínus 13 C, ruky nám budú mrznúť od nechtov až po lakte, ale budeme spievať a hrať všetko na živo,“ teší sa Miňo.

Music Theatre Orchestra fanúšikovia ešte v Tatranskom dóme uvidia. V programe Emerson, Varga & Wakeman to bude 11. februára 2018 a 11. marca 2018 orchester predstaví ukážky z albumu Prachy, žúr a svetlo večné muzikálu Miňa Mojžiša napísaného na motívy monodrámy Karola Horáka.

Zdroj: Natália Novotná
Foto: Peter „Reefe“ Kováč