Čo vás čaká v KC Dunaj tento týždeň?

Program v skratke na tento týždeň: pokračuje divadelný festival Istropolitana projekt ´12, diskusia o Kamennom námestí, FilmBar Nostalgia, liteRAPtúra, W:ilsonic Club s Gonjasufim a párty s Bobsanom a Ricki Fitzom.


Bar máme otvorený každý deň od 16.00, k dispozícii je free wifi ako aj krásny výhľad z terasy. Pohodlne sa môžete uvelebiť na Tuli vakoch. Na 4. poschodí je otvorený design shop ´Slávica´, kde nájdete kopec čerstvých dizajnérskych vecičiek.


25.6. (po) 10.00→11.00 Istropolitana projekt ’12 diskusia (vstup je voľný / bar)

Teatrologická diskusia o divadelných inscenáciách odprezentovaných v rámci festivalu.

Festival Istropolitana Projekt sa uskutočňuje každé dva roky na pôde VŠMU a je jediným svojho druhu v Strednej Európe. Dáva mladým divadelníkom jedinečnú príležitosť medzinárodnej konfrontácie svojej práce, názorov a tvorby s diváckou verejnosťou, je platformou na stretávanie sa divadelníkov s autoritami divadelného školstva, so svojím publikom a svojimi kolegami. Poskytuje tiež priestor na rozvíjanie a prehlbovanie tvorivosti mladých umelcov v rámci reflexií k inscenáciám predstavených na festivale, ako aj pomocou tvorivých workshopov.
Istropolitana projekt 2012 



25.6. (po), 11.00→16.00 Istropolitana projekt ’12 workshop (vstup je voľný / sála)

Workshop hereckých techník s Davidom Zinderom: ImageWork Training and the Chekhov Technique.

Istropolitana projekt 2012 



25.6. (po), 18.00 Kamenné námestie s ľudmi a pre ľudí diskusia (vstup je 

voľný / sála)

Verejná diskusia o tom ako zmeniť zanedbaný mestský priestor na živý a priateľský pre ľudí. Organizuje Cyklokoalícia a moderuje Z. Paulíniová.



25.6. (po), 21.00 Istropolitana projekt ’12: afterparty party (1 € študenti VŠMU, 3 € na mieste / sála+bar)

Afterparty medzinárodného festivalu divadelných vysokých škôl v tématickom duchu.

Istropolitana projekt 2012



26.6. (ut), 10.00→11.00 Istropolitana projekt ’12 diskusia (vstup je voľný / bar)

Teatrologická diskusia o divadelných inscenáciách odprezentovaných v rámci festivalu.

Istropolitana projekt 2012 



26.6. (ut) 11.00→13.30 Istropolitana projekt ’12 workshop (vstup je voľný / sála)

Analýza 1. dejstva z hry A. P. Čhechova Tri sestry pod vedením Ingrid Timkovej.

Istropolitana projekt 2012 



26.6. (ut), 19.30 FilmBar Nostalgia: Sweeney Todd: čertovský holič… (USA, 2007) kino (2 € na mieste / sála)

Vo filmovom prepise legendárneho muzikálu sa Johnny Depp predstaví ako Benjamin Baker – muž, ktorý bol neprávom odsúdený a uväznený. Po rokoch sa vracia do Londýna a prisahá pomstu nielen za roky strávené za mrežami, ale aj za osud, ktorý stretol jeho ženu a dcéru. Znovu otvorí svoje holičstvo a stáva sa čertovským Sweeneym Toddom, ktorý „holil gentlemanov, o ktorých už nikto nikdy nepočul“…

O FILME NAPÍSALI: 
Film není pro slabé povahy, ale pro příznivce černého humoru je ideální. Díky podmanivé hudbì a brilantním hereckým výkonùm si na své přijdou i odpùrci muzikálù. V hudebních scénách je soustředìno nejvíce humoru. Ten je, jak je u Burtonových filmù zvykem, černý až morbidní. Veškerý humor se točí kolem násilí, drastické scény jsou odlehčeny následující situací. Divák mùže být konsternován brutální vraždou konkurenčního holiče Pirelliho, následnì se baví Toddovou snahou skrýt mrtvé tìlo před jeho malým asistentem… (Filip Šula, filmweb) 

Sweeney Todd totiž obsahuje vše, co mají Burtonovi diváci rádi. Morbiditu, humor (tentokrát snad ještì černìjší než je zvykem), písničky, pompézní výpravu,… Na Sweeneyho Todda mùžeme jako na vìtšinu Burtonových filmù hledìt jako na sérii krásných obrázkù, technicky i umìlecky vybroušených do dokonalosti, jako na bizarní příbìh, který by normálnímu človìku nepřišel na mysl ani náhodou, a taky jako na dílo přeplnìné významy, které ironicky komentují společnost a poukazují na její neduhy. (Martin Miklošovič, nekultura.cz)

Velkolepou podívanou korunuje neprvoplánová, ale o to zajímavìjší Sondheimova hudba. Skvìle se v ní zabydlel zejména Johnny Depp, který sice není zpìvák kdovíjakého rozsahu, ale interpretuje písnì s takovým výrazem a nasazením, že tuhne krev v žilách. Ostatnì i to je jeden z dùvodù, proč získal Sweeney Todd dva Zlaté glóby. (Darina Křivánková, Lidové noviny)

Réžia: Tim Burton, rok výroby: 2007, 116 min., anglická verzia, titulky, MN 



26.6. (ut) 21.00 Istropolitana projekt ’12: afterparty party (1 € študenti VŠMU, 3 € na mieste / sála+bar)

Afterparty medzinárodného festivalu divadelných vysokých škôl v tématickom duchu.

Istropolitana projekt 2012



27.6. (st), 10.00→11.00 Istropolitana projekt ’12 diskusia (vstup je voľný / bar)

Teatrologická diskusia o divadelných inscenáciách odprezentovaných v rámci festivalu.

Istropolitana projekt 2012 



27.6. (ut), 11.00→17.00 Istropolitana projekt ’12 workshop (vstup je voľný / sála)

Výroba zo šúpolia pod vedením Oľgy Obertovej.

Istropolitana projekt 2012



27.6. (st), 21.30 Istropolitana projekt ’12: afterparty party (3 € študenti VŠMU, 5 € na mieste / sála+bar)

Záverečný ceremoniál festivalu spojený s odovzdávaním cien. Kapela Gentle Irony Trio z Brna (JAMU) a projekt Blablabor 3 in 1 z Maďarska (výstava + DJ Zomblaze + VJ Bakerman).

Istropolitana projekt 2012



28.6. (št), 20.00 liteRAPtúra: Vec + Zverina + Hafner + Shomi + Orion (CZ) rap, literatúra (7 € predpredaj, 9 € na mieste / sála+bar)

Terapia šokom! Literatúra naživo! Rap útokom!

Literárny cirkus KK Bagalu uvádza program liteRAPtúra, v rámci ktorého vyrážajú špičky (československého) rapu do boja bez beatov a servítok, aby sa predviedli v čírom prednese svojich hustých textov. Môžete zažiť naživo neľútostné súboje v prednese a voľnej improvizácii (básní a textov). Prvé kolo prináša vo svetovej premiére do ringu pod stanom Literárneho cirkusu šampiónov a hviezdne mená rapu ako Zverina, Hafner, Shomi a Orion z Česka. Tí budú na začiatku programu odkázaní na pódiu len sami na seba a silu slov. Po tomto hviezdnom literárnom výkone odohrajú všetci účinkujúci koncerty, na ktorých zahrajú svoje nové „star-tracky“. Afterparty do neskorých nočných hodín odpáli celkom na záver legendárny DJ Vec a český hosť DJ Orion. Viac na literaptura.sk.



29.6. (pi), 21.00 Wilsonic club: Gonjasufi (USA) party (15 € predpredaj,

18 € na mieste / sála)

Na júnovom Wilsonic Clube sa s nami o svoju múdrosť podelí americký producent Gonjasufi! Na Slovensku zakončí európske turné k novému EP MU.ZZ.LE, ktoré po debute A sufi and a Killer vyšlo rovnako na značke Warp. Bude to veľký koncert! Gonjasufiho pouličná mystika a temné verše v kombinácii s experimentálnym hip-hopom vo vás zanechajú nezmazateľnú stopu. 



30.6. (so), 21.00 Bobsan + Ricki Fitz party (1 € na mieste / bar)

Barová noc vzniknutá spojením funky hip-hopu, breakbeatu, house, indie dance, 2 úspešní DJi a producenti za pomoci ďalších hudobníkov (napríklad Vili:am z PPE) predstavujú úplne nový projekt BYROKRAFT – klubový koncept pre druhú dekádu 21. storočia. RF a Bobsan už majú na svedomí také úspešné značky akými boli Trademark, Signall alebo Suburb a BYROKRAFT je logickým pokračovaním ich hudobného vývoja. Charakteristika: indie breakz elektro punk mutant disco, ale chytajú sa všetkého možného, čo im pod ruku príde: nurave, housy, klubovky, evergríny, ejtís, najntís… a z tohto všetkého mixujú, fabulujú a geletujú vyvážené, konceptuálne a dynamické sety (ak je to vôbec možné). Medzitým sa Bobsan už okrem iného stihol predviesť remixami The Rapture, Laca Lučeniča, Pudingu Pani Elvisovej, Eardrum Crew, Veneer, plus zopár menej oficiálnych bootlegov (Phoenix, ACDC, Motorhead, Tesco…) Ricki fitz sa zasa potichučky venuje sound designu a je podpísaný pod viacerými PC hrami, krátkymi filmami a reklamami.


Zdroj: KC Dunaj
Publikoval: Redakcia GREGI.NET