Apokalypsa Mayan Code: Javas & Chris Sadler -Nečum a ubal!

Pět otázek pro dva ostřílené Dje, kteří se představí na Apokalyptickém housovém pódiu. Kdo z nich by chtěl mohl prezidentem a kdo Richiem Hawtinem? Odpovědi naleznete níže…

Ahoj, máš nějaké oblíbené přísloví?
Ch. Sadler> Nečum a ubal.
Javas> Nečiň ostatním to, co nechceš, aby oni činili tobě.

Zkus svědomitě odpovědět na otázku, zda li bys chtěl žít život (se vším všudy) Dje jako je třeba Richie Hawtin, který během týdne odehraje minimálně pět setů a každý takřka na jiném kontinentu.
Ch. Sadler> Hmm, nech mě přemýšlet – soukromý tryskáče a divoký mejdany v 5-ti hvězdičkových hotelech s prsatými modelkami? To by se asi dalo vydržet.
Javas> Spekulace, spekulace, spekulace, ale proč ne, když bych dělal co mě baví a dostal za to ještě dobře zaplaceno.

Mnoho Djů ve své biografii nezapomíná uvádět, že v mládí hráli na nějaký hudební nástroj. Myslíš ale, že tato skutečnost může nějak ovlivnit opravdové kvality Dje?
Ch. Sadler> Jako dítě jsem se naučil hrát na nervy, ale to mi teda moc nepomohlo.
Javas> Zpravidla tato skutečnost velmi urychlí technickou zručnost při mixování tracků a jiných činností DJe, ale v podstatě nezaručí dobrý vkus a cit pro aktuálnost či energičnost setu. To je čistě záležitost pocitová a tak nějak osobnostně daná. To vlastně dělá Djing tím čím má být, přenesením atmosféry a vyvoláním pocitu sounáležitosti s rytmem, zvukem a vkusem, který vnímají lidi pod pódiem. To není soutěž o přesnosti mixu a scratchování každou minutu či sekundu, ale o estetice vytváření dobré nálady. Muzikantské dovednosti pak můžeš spíš využít při práci ve studiu, tam to má svoje opodstatnění.

Máš tip na nějakého interpreta nebo desku, kterou bys čtenářům doporučil k poslechu na nedělní (post-mejdanové) odpoledne?
Ch. Sadler> Před mejdanem i po jedině ze soundtracku nejlepší písničky všech dob: Billy Joel  – „Uptown Girl“.
Javas> Moullinex – Flora – Gomma. Aktuální Nu Disco / Indie Dance pohoda s tanečními i poslechovými hity od portugalského zvukového inženýra žijícího v Německu. Každý správný „hipster“ by ji měl několikrát denně točit v přehrávači…

Koho bys zvolil za nového prezidenta ČR? (pozn. nemusí to být nikdo z dosavadních kandidátů)
Ch. Sadler> Já bych volil sebe. Alespoň bych měl přístup k propiskám zdarma.
Javas> Nikdo není dokonalý a i přes své původní excesy je mi Vladimír Franz sympatický, takže proč ne zrovna on, když už tu kandidaturu rozjel.

Zdroj: Apokalypsa