CityFest Piešťany privíta ďalšie hviezdy: Xindl X (CZ), Le Payaco a King Shaolin

CityFest Piešťany privíta ďalšie hviezdy:

Xindl X (CZ)

Xindl X Je Pražský popový pesničkár. Skladá auto – protest – songy (ako sám definuje svoj žáner), v ktorých sa nebojí miešať hip-hopové frázovanie a veselé rýmy s vážnymi témami. Svoje debutové album Návod ke čtení manuálu vydal v roku 2008. Za toto album bol nominovaný na cenu Českej hudobnej akadémie Anděl v kategórií folk a country. V roku 2010 vydal album praxe relativity a získal ocenenie Skokan roka v ankete Český Slávik.

V roku 2014 vydal album nazvaný Cecháček Made z ktorého pochádzajú skladby ako Cečháček a totáček, Barbýna, V blbým věku ci Cudzinka v tvojí zemi. Od roku 2014 má taktiež vlastnú rozhlasovú reláciu Xindloviny v ktorej vtipne glosuje aktuálne politické a spoločenské témy. Z tohto programu pochádzajú napríklad pesničky Jaro, Milý Ježíšku, Selfie song, alebo Zdravíme vás, pane prasidente. Xindl X je nielen talentovaný hudobník, ale aj vyštudovaný scenárista, pracoval na scenároch k filmu Restart či seriálu Comeback,

XINDL-XLe Payaco:

Skupina Le Payaco vznikla v roku 1996 v zložení Tomáš Sloboda (gitara, piano, spev), Martin Stempel (basa, spev), Juraj Vitéz (bicie, piano, spev) a Stano Petrov (gitara, spev). V roku 2000 z kapely odišiel Stano Petrov. Le Payaco pokračovali spoločne ako trio v tvorbe a koncertovaní do roku 2006. Po rozpade sa jednotliví členovia Le Payaco začali venovať sólovým projektom (Sounds Like This, Diego a Datasystem), ktorým sa venujú dodnes. Ako hostia v Le Payaco účinkovali Peter „Teo“ Heriban (perkusie) a Braňo Pacák (gitara).

V júli 2011 sa kapela opäť sformovala, aby po piatich rokoch odmlky odohrala exkluzívny koncert na najväčšom slovenskom letnom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne. Približne 20.000 fanúšikov skupiny sa tak opäť dočkalo koncertného prevedenia hitov ako Dobrý večer priatelia, Sadni si mi na kolená, Horská chata, Intelektuál, Pes priateľ môj a ďalších. Kapela v tom istom roku ešte na jeseň pridala jeden domáci koncert vo vypredanom MMC klube v Bratislave. Toto leto sa skupina opäť rozhodla odohrať jeden koncert na ďalšom veľkom slovenskom festivale Grape v Piešťanoch, kedy rovnako ako minulé leto zožala veľkolepé ovácie. O mesiac neskôr v septembri kapela ohlasuje svoj definitívny návrat na scénu a avízuje nový singel na november, čo bude vôbec prvá nahrávka kapely po siedmych rokoch…
V roku 2013 sa ku kapele pridáva gitarista Tomas Vagasky (Vetroplach, Diego, Dorota Nvotova Band) Kapela v súčasnosti aktívne koncertuje.

LE-PAYACOKing Shaolin

 

KING-SHAOLIN

Viac informácií o festivale sa dozviete:
FB Stránka: https://www.facebook.com/cityfest.sk/
FB Event: https://www.facebook.com/events/968112793243262/
Web: www.cityfestpiestany.sk

Zdroj: CITYFESTpiestany.sk