Čistá balkánska hystéria v podaní Mahala Rai Banda.

Nikto nedokáže tak stvárniť atmosféru šialeného Balkánu a filmov Emira Kusturicu ako rumunský súbor Mahala Rai Banda. Muzikanti zohratí z nekonečných balkánskych svadobných párty vystúpia 26. júna v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj.

Spojenie dvoch rumunských muzikantských klanov stojacich za súbormi Taraf De Haidouks a Fanfare Ciocarlia produkuje v živom prevedení neuveriteľnú energiu a ich pódiová šou znamená pre našinca maximálny úlet. Prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 10 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Mahala Rai Banda kombinuje tradičnú balkánsku hudbu s jej modernou klubovou verziou a dychovú sekciu dopĺňa o vokály, akordeón či klarinet. Ich album Ghetto Blasters z roku 2009 vyskočil na druhé miesto World Music Charts a hudobný magazín Songlines ho zaradil medzi desať najlepších albumov roka. Skladby Mahala Rai Banda sa nevyhli remixom a coververziám umelcov pohybujúcich sa v úplne iných hudobných sférach, okrem iného francúzskych dív Nouvelle Vague.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Nneka či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného koncerty Glena Hansarda, Princess Chelsea či skladateľov Grega Hainesa a Carlosa Cipu.

Zdroj: Agentúra Ore Pole