Činohra SND prvýkrát na festivale Bažant Pohoda.

Slovenské národné divadlo aj počas letných prázdnin pripravuje netradičné stretnutie so svojimi divákmi. Na 17. ročníku multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda 2013 sa po prvý raz predstaví Činohra SND a to hneď s dvoma inscenáciami. Návštevníci sa môžu tešiť na predstavenie HOLLYROTH, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkoti a pomerkováňá a rozprávku Mechúrik – Koščúrik.

„Nechceme zabúdať ani na divákov mimo Bratislavy. Od začiatku som bol preto veľkým fanúšikom myšlienky vystúpenia našej Činohry na Bažant Pohode a ja pevne verím, že s Hollyrothom a Mechúrikom – Koščúrikom naštartujeme novú tradíciu,“ povedal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Spoluprácu víta aj riaditeľ festivalu Michal Kaščák: „Som rád, že premiéra Činohry SND na našom festivale je v rukách Roba Rotha. Robo je fenomenálny herec, ktorý berie svoju prácu nesmierne poctivo, Hollyroth je famózne predstavenie. Tešíme sa aj na Mechúrika – Koščúrika, je to hravé krásne predstavenie. Veríme, že obe hry budú ozdobou nášho programu.“

Našu prvú scénu na tomto obľúbenom festivale v minulosti reprezentovali Balet i orchester SND. „Osobne som veľmi rád, že sa nám darí otvárať Slovenské národné divadlo pre našich divákov nielen novými aktivitami, ako sú komorné predstavenia v Modrom salóne alebo programom Trochu inak v SND,“ dodal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Zdroj: SND