Činohra SND od piatka na festivale Bažant Pohoda.

Slovenské národné divadlo pravidelne hosťuje na rôznych festivaloch. Činoherný súbor národnej scény však tento rok sprostredkuje po prvý raz umelecký zážitok aj návštevníkom obľúbeného trenčianskeho podujatia Bažant Pohoda.

Na sedemnástom ročníku sa predstaví už v piatok 12. júla 2013 o 9.30 h v Stane Európa s inscenáciou HOLLYROTH, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkoti a pomerkováňá a následne v sobotu 13. júla 2013 o 10.00 h v Detskom parku poteší najmenších účastníkov rozprávkou Mechúrik-Koščúrik.

„Bude tam bohatý program, úplne že multi-kulti, ambi-vambi. Rôznorodý ako v našej budove,“ sľubuje člen Činohry SND Robert Roth a, poukazujúc na spomínané predstavenia, dodáva: „Dokonca tam máme vyslaných zástupcov aj pre detského diváka, aj pre diváka, ktorý rozumie cudzej reči, ako je napríklad bernolákovčina.“

Pred začiatkom nadchádzajúcej 94. divadelnej sezóny čaká Činohru SND ešte hosťovanie na festivale Kremnické gagy, na ktorom vystúpi v nedeľu 1. septembra 2013 o 14.00 h s predstavením Mechúrik-Koščúrik.

Zdroj: SND