CHINASKI vyrážajú do Košíc.

Jedna z najúspešnejších českých kapiel CHINASKI vydala v apríli 2017 svoj desiaty štúdiový album Není nám do pláče. Nahrávku, ktorá vznikla v niekoľkých štúdiach na rôznych miestach sveta, predznamenala pieseň Není nám do pláče a nasledoval ju najúspešnejší rozhlasový singel roku 2017 Venku je na nule.

Aktuálne sa v rádiách presadzuje tretí singel z dosky Potkal jsem tě po letech. Kapela v roku 2017 odohrala najväčšiu halovú párty v histórii a na jar a jeseň 2018 sa vydala za svojimi fanúšikmi na menšie kontaktné pódiá s klubovou verziou konceru. Teraz konečne prichádzajú aj do Košíc, za svojim novým basgitaristom Tomim Okresom, ktorý to celé „spískal“.

„Veľmi rád by som Košiciam predstavil kapelu Chinaski v novej zostave“ hovorí Tomi. „Je to celé fakt pekne nadupané, preto sme vymysleli samostatný košický koncert 30.apríla.“ dodáva.

Košický Kulturpark tak aj vďaka iniciatíve basgitaristu kapely, zažije jeden z najlepších žúrov roka! Či nebol problém tento nápad v kapele presadiť aj kvôli diaľke, Tomi odpovedal: „Ja cestujem cez dve republiky skoro každý tyždeň, tak chcem aby si to aj oni častejšie vyskúšali (smiech)“. Samozrejme Chinaski už v Košiciach párkrát hrali a to že Košice sú ich obľúbeným mestom potvrdila aj sama kapela.

Za bicími v novej zostave sedí jeden z najlepších českých hudobníkov Lukáš Pavlík, ktorý donedávna koncertoval s kapelou Čechomor, Ewou Farnou, alebo Kamilom Stříhavkom. S basgitarou na pódiu stojí Tomi Okres, rodák z Košíc, ktorí hral po boku Richarda Müllera, IMT Smile, Lukáša Adamca a Katky Knechtovej. Dopĺňa ich talentovaný klávesista a dlhoročný kapelník Ewy Farnej – Jan Steinsdörfer. To je trojica, ktorá doplnila základný skladateľský tandem kapely, speváka Michala Malátného a gitaristu Frantu Táborského.

CHINASKi sa v košickom Kulturparku predstavia 30.apríl 2019 o 19:00

Vstupenky sú už v predpredaji v sieti www.TicketLIVE.sk a priamo v klube.

Zdroj: BrainZone Slovakia