AKO FUNGUJE HUDOBNÝ BIZNIS V DNEŠNOM ONLINE SVETE? DOZVIETE SA NA NOVEMBROVÝCH PREDNÁŠKACH V ŠTYROCH SLOVENSKÝCH MESTÁCH.

Ako dostať a zviditeľniť svoju hudbu na Spotify či Apple Music? Aké dáta sú dôležité pri pridávaní obsahu na Youtube a aké nástroje majú muzikanti k dispozícii, aby v súčasnom online svete dostávali za svoju tvorbu náležitý príjem?

To budú témy pripravovaných prednášok v štyroch slovenských mestách pod vedením medzinárodného odborníka na digitálne a nové médiá, Andrása Bodrogiho.

Vzdelávacie podujatia s názvom Hudobný biznis v online prostredí od A do Z sa postupne uskutočnia v žilinskej Novej Synagóge (15.11.), košických Kasárňach / Kultupark (16.11.), nitrianskej Trafačke (28.11.)bratislavskej A4 (29.11.).

Ich organizátorom je občianske združenie LALA Slovak Music Export, ktoré sa už viac ako tri roky venuje vzdelávacím projektom pre domácu hudobnú komunitu, prezentuje nezávislú slovenskú scénu v zahraničí a stojí aj za novým festivalovým formátom SHARPE, ktorý v bratislavskej Novej Cvernovke prepája odbornú hudobnú konferenciu s koncertmi nádejných hudobných formácií s medzinárodným potenciálom.

Pripravovaná séria prednášok Hudobný biznis v online prostredí od A do Z je určená primárne pre domácich interpretov a autorov a bude zameraná na aktuálne trendy v hudobnom priemysle.

„Našim cieľom je priniesť poznatky pre hudobníkov v regiónoch, ako efektívne pristupovať k distribúcii svojej tvorby, aby im priniesla aj relevantné peniaze. Hovoriť o tom bude veľmi skúsený človek, Google kouč, Youtube špecialista a odborník na nové médiá András Bodrogi z Budapešti,” informujú zakladatelia občianskeho združenia LALA Slovak Music Export.

Spoluorganizátorom a hlavným partnerom podujatí je Slovenský ochranný zväz autorský, vďaka ktorému bude vstup na všetky prednášky voľný. Potrebná je len online registrácia vopred.

Ďalšími partnermi sú NEXT Advanced Music Festival v Bratislave, Košický zlatý poklad v Košiciach a tiež priestory Nová Synagóga, Kasárne / Kulturpark, Trafačka a A4, ktoré sú dôležitým centrom miestneho kultúrneho a umeleckého diania.

Všetky prednášky spojené s diskusiou budú prebiehať v angličtine.

ĎALŠIE INFORMÁCIE + REGISTRÁCIA
15. 11. 2019 / 18:00 Nová Synagóga Žilina | Zaregistrovať sa | FB udalosť
16. 11. 2019 / 13:00 Kulturpark Košice | Zaregistrovať sa | FB udalosť
28. 11. 2019 / 18:00 Trafačka Nitra | Zaregistrovať sa | FB udalosť
29. 11. 2019 / 16:30 A4 Bratislava | Zaregistrovať sa | FB udalosť

Zdroj: TS