Do Piešťan a Žiliny zavíta Jozef Lupták a jeho priatelia hudobníci.

Živé koncerty v Elektrárni Piešťany 23. júna a v Novej Synagóge v Žiline 24. júna.

Etablovaný violončelista a zakladateľ festivalu Konvergencie Jozef Lupták a jeho priatelia, vynikajúci interpreti, sa živému publiku predstavia v rámci série koncertov „JL turné“. Po bratislavskom prvom koncerte, ktorý sa konal ešte počas prísnejších opatrení iba v online priestore (24.5.2020 v Design Factory) – live záznam k pozretiu tu: https://youtu.be/ZSkAz6KsGxY  –  nasledujú koncerty v koncertných priestoroch aj za prítomnosti publika, tentokrát v industriálnom priestore Elektrárňa Piešťany (23.6.2020 o 19:00) a v sále Novej Synagógy Žiline (24.6.2020 o 19:00). Na oboch koncertoch zaznie program naštudovaný špeciálne pre toto turné, ktoré v lete a na jeseň pokračuje v ďalších slovenských mestách.

Celé turné bude o vzťahoch s hudobníkmi, ktorí ma sprevádzajú dlhé roky, a s ktorými máme spoločné cítenie a radosť zo spoločného hrania. Budú taktiež o mojom vzťahu s Bachovými suitami pre violončelo, na každom koncerte zaznie jedna z nich. Toto turné je pre mňa aj zdieľaním mojej vďačnosti s publikom za možnosť tvoriť hudbu. Základom našich koncertov je vždy osobná interakcia a verím, že sa na koncertoch stretneme osobne”, Jozef Lupták.

Na oboch koncertoch sa Vám okrem Jozefa Luptáka (violončelo) predstavia poprední slovenskí interpreti – huslisti Marián SvetlíkAndrej Baran, violisti Martin RumanDaniel Rumler a violončelista Andrej Gál.

Hudba Bacha a Brahmsa

Keď si jeden z priateľov chcel nemeckého romantického skladateľa Johannesa Brahmsa uctiť prípitkom, urobil tak nasledovne: „Čím je Brahms medzi skladateľmi, tým je tento mok medzi vínami!“ Skladateľ, známy svojím pichľavým humorom (a rešpektom k minulosti), pobavil spoločnosť odpoveďou: „Tak to si potom dajme fľašu Bacha!“ Bacha i Brahmsa si bude možné dopriať na druhom koncerte turné violončelistu Jozefa Luptáka a jeho priateľov, vynikajúcich slovenských hudobníkov, na ktorom zaznejú Suita č. 2 d mol (v Žiline) a Suita č. 3 C dur (v Piešťanoch) pre sólové violončelo a n oboch koncertoch  Sláčikové sexteto č. 1 B dur, op. 18. Hudba čistá a opojná.  

FB event Piešťany https://www.facebook.com/events/658030154750363/
Vstupenky na koncert v Piešťanoch dostupné cez sieť Ticketportal https://bit.ly/30GJGeI

FB event Žilina: https://www.facebook.com/events/612595409611345/
Vstupenky na koncert do Žiliny dostupné cez sieť Tootoot https://bit.ly/3fjM1Af

Koncert v Žiline bude možné sledovať aj online prostredníctvom facebook stránok Festivalu Konvergencie a Novej Synagógy a bude možné ho aj finančne podporiť zakúpením online vstupenky.

Príďte si užiť výnimočnú komornú atmosféru s klasickou hudbou a vynikajúcimi slovenskými hudobníkmi konečne naživo!

www.jozefluptak.com
www.konvergencie.sk
#jlturne
#jozefluptak
#konvergencie

Zdroj: TS