Chiki Liki Tu-A namiesto Red Hot Chilli Peppers uprednostnili vlastný koncert!

Prešovská skupina Chiki Liki Tu-A sa po necelom mesiaci vracia zo zahraničia. Vystúpi na podujatí Art of Livin´ v bratislavskom klube za zrkadlom. Skupina má za sebou 7000 kilometrov, videlo ju takmer dve tisíc fanúšikov.

Počas októbra sa hudobníci Martin a Tomáš Višňovskí a Ľubo Petruška predstavili v piatich krajinách na samostatných klubových koncertoch. „Hráme povinnú jazdu, hlavne staré veci. Tie ľudí tešia najviac,“ hovorí basgitarista Martin Višňovský. Najúspešnejší koncert odohrala skupina v londýnskom Camden Centre, ktorý navštívilo sedemsto platiacich návštevníkov. Slovenskí fanúšikovia žijúci v mestách, ktoré skupina doposiaľ navštívila, pritiahli na koncerty aj svojich zahraničných priateľov. Neznalosť slovenského jazyka nepredstavovala pre nich žiaden problém. Hudbu si užívali naplno.

Skupina sa na jednotlivé koncerty presúva autom. Pri otázke, čo muzikantom po týždňoch v zahraničí chýba, odpovedali so satirou, ktorá im je vlastná, že slovenská vláda. Skupina plánovala navštíviť koncert Red Hot Chilli Peppers 16. októbra v Rotterdame. „Na poslednú chvíľu nám ponúkli koncert vo francúzskom meste Nancy, tak sme si išli radšej zahrať,“ potvrdzuje Martin Višňovský.

Vo štvrtok 20. októbra 2011 odohrajú hudobníci po mesiaci prvý koncert na Slovensku. Predstavia sa v Bratislave na podujatí Art of Livin´ spoločne so skupinou Hugo Čávez Orchestra a alternatívnym divadlom Elledanse. Návštevníci sa môžu tešiť na netradičné spojenie živej hudby a improvizovaného tanečného divadla.

Chiki

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér
Publikoval: Redakcia GREGI.NET