Charlie Straight … a ich jediný klubový koncert na Slovensku!

Po britskom, nemeckom a francúzskom publiku si hudbu kapely Charlie Straight užijú aj slovenskí fanúšikovia. Brit-popová skupina z Česka mala tento rok mimoriadne úspešný.

Vydala svoj druhý album Someone With a Slow Heartbeat, z ktorého titulné piesne zazneli na koncertoch v Londýne, Bruseli alebo v Mníchove. Na jeseň Charlie Straight odohrajú len dva samostané koncerty, z toho jeden 3. novembra v bratislavskom klube Atelier Babylon. „V Bratislave sme hrali prvýkrát tento rok na jar v rámci nášho turné. Fanúšikovia a fanynki boli šialení, vytvorili skvelú atmosféru. Takže sa radi na Slovensko vrátime,“ vysvetlil spevák kapely Albert Černý.

Charlie Straight

Česká skupina Charlie Straight vydala svoj druhý album v marci tohoto roku. Už po dvoch hodinách sa stal najpredávanejším titulom týždňa. Po úspechu debutového albumu She’s a Good Swimmer (2009), za ktorý kapela v roku 2010 získala tri ceny Anděl, sa do nahrávania muzikanti znovu pustili minulý rok v novembri. Producentom albumu sa stal britský muzikant Guy Fixsen. Fixsen pred Charlie Straight spolupracoval s Pixies, My Bloody Valentine alebo s Vypsanou Fixou a kapele ho doporučil Jan P. Muchow. Skladby z druhého albumu s titulnou piesňou Coco si mohli vypočuť ľudia aj mimo Českej republiky. Kapela tento rok koncertovala v poľskej Vratislavi v rámci Eura 2012, na niekoľkých koncertoch v Nemecku, vo Francúzsku a v Bruseli. Najväčším úspechom boli dve vystúpenia v Českom olympijskom dome v Londýne a jeden koncert na festivale mladých kapiel, taktiež v britskej metropole počas olympiády. Charlie Straight podporil svojim článkom v The Guardian aj novinár Andrew Khan.

Skupina Charlie Straight na pomedzí popu a indie vznikla v roku 2006 v Třinci (ČR). Jej členmi sú Albert Černý(spev, gitara), Michal Šupák (klávesy, vokály), Johnny Cienciala (basa) a Pavel Pilch (bicie). Majú veľmi blízko k hudobnej scéne v Británii a milujú speváčku Bat for Lashes a Natashu Khan.

Charlie Straight

V roku 2007 ich objavil na servere  Bandzone.cz  producent Michal Novák a o tri roky neskôr získali tri ocenenia Anděl za debut She’s a Good Swimmer (2009); Objav roka, Videoklip roka (Platonic Johny) a Deska roku. V roku 2010 a 2011 získala skupina cenu MTV European Music Award v kategórii Best Czech/Slovak Act. Charlie Straight uspeli v roku 2011 aj v ankete popularity Český Slávik v kategórii MTV videoklip roka. Zlatú sošku si odniesli za klip School beauty queen.

Charlie Straight, Atelier Babylon, Bratislava, 03.11.2012
Vstupné
: predpredaj: prvých 200 za 5 € (cena sa navýši na 7 €), na mieste: 10€
Online predpredaj vstupeniek: www.charliestraight.sk alebo v predajni Dr. Horák na Medenej ul.

Zdroj: Alexandra Adamská