Bulp – Mahri

Samo Štefanec a.k.a. Bulp nedávno odprezentoval novú sólovú verziu svojej live show a taktiež oznámil, že sa vo svojej tvorbe zameria viac na klubové tanečné tracky. Tento trend sa začal prejavovať už na minuloročnom úspešnom EP Parvin a zreteľne pokračuje aj singlom Mahri, ktorý vychádza 2. decembra 2021 tradične na značke Deadred Records.

Bulp v ňom kombinuje údernú break-beatovú rytmiku s prenikavými basovými frekvenciami, silnými syntetizátorovými linkami a rytmicky posekanými vokálnymi samplami, podporujúcimi našlapaný „drive“ skladby. Mahri, nazvaná podobne ako predošlé single podľa ženského mena, je energickým kúskom, ktorý prezentuje produkciu Sama Štefanca v razantnejšej podobe, s rýchlejším BPM a nekompromisným prístupom.

Prvé nápady na túto vec vznikli počas jednej večernej jam session s Ivanom Ďurkechom, keď sme skúšali kombinácie zvukov syntetizátora Moog Sub 37 s rôznymi perkusívnymi samplami. Dalo by sa povedať že tento singel voľne nadväzuje na štýl produkcie, ktorý bol v skladbe Oona na poslednom Parvin EP. Menej melodický a viac živelný. Chcel som to tu ale posunúť ešte o niečo ďalej, zvlášť čo sa týka práce s basovými linkami a frekvenciami,“ hovorí o charaktere skladby Mahri samotný Bulp.

Bulp je producentom skladby ako aj autorom mixu, spomínaný Ivan Ďurkech spolupracoval pri tvorbe syntetizátorových sekvencií. Mixáž sa odohrala vo Wave Label Studio v Bratislave a o mastering sa postaral Tomáš Karásek z Gargle & Expel Studio v Prahe. Autorom titulnej fotografie obalu je Matúš Kaščák.

Singel vychádza 2. decembra 2021 digitálne na všetkých známych streamovacích platformách (Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube Music atď.) a ako download na Bandcamp profile Bulp ako aj na stránkach Deadred Records.

Vytvorenie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Bulp bude v januári 2022 zastupovať ako nominant Rádia_FM slovenskú elektronickú hudbu na najväčšom showcase-ovom festivale Eurosonic v holandskom Groningene, kde jeho oceňovaný klubový set podporí svojimi sugestívnymi vizuálmi Vlado Ďurajka a.k.a. Autumnist.

Bulp – Mahri
VYDAVATEĽ –  Deadred Records
DÁTUM VYDANIA  02. december 2021
FORMÁT – digital download & stream
DĹŽKA –  04:57 min.
KATALÓGOVÉ ČÍSLO  DR-081 (digital)
ZOZNAM SKLADIEB –  01. Mahri

SÚVISIACE LINKY
Singel Mahri:
https://deadred.sk/releases/bulp-mahri
https://bulp.fanlink.to/mahri
https://bulp.bandcamp.com/track/mahri
Vydavateľstvo:
https://deadred.sk

Zdroj: Deadred Records*