LOTTA sa hlási s animovaným videom Primavera.

Talentovaná speváčka a skladateľka Dagmar Mišíková, umeleckým menom LOTTA, predstavuje 14. októbra hudobné video k piesni Primavera. Skladba je súčasťou EP Seafarer, ktoré vyšlo ešte 3. júna pod značkou Deadred Records a producentsky sa pod tento zaujímavý hudobný počin podpísal Dalibor Kocián a.k.a. Stroon.

Autorom jednoduchého animovaného videoklipu je Michal Černo, etablovaný výtvarník a grafik, ktorý prepája ľahkosť príbehu piesne so statickým portrétom Lotty uprostred lúky, s pohľadom upreným do diaľky a zároveň do očí diváka cez jej magické slnečné okuliare.

Druhá časť skladby ma prekvapila nečakaným dramatickým zvratom. Odhalil som v ňom miesto, kde Lotta sníva a tiež ďaleké horizonty, ponad ktoré hľadí ticho a nerušene,“ vysvetľuje koncept videa Michal Černo.

Primavera zosobňuje jar, ktorá je ku nám milosrdná. Veľa básnikov píše o jari, vraj prináša so sebou šťastie. Pieseň práve v úvodných slovách sľubuje, že nájdeme spôsob ako byť štastní. Skladbu som nahrávala s boľavým hrdlom. Zvyčajne si hýčkam svoje hlasivky, ale tá farba chorého hlasu bola tentokrát žiadúca. V štúdiu Jureša Líšku sme dali dohromady kostru, skladba získala obrysy, svoj tvar, už vtedy bola pre mňa špeciálna. Neskôr sme ju vyfarbili so Stroonom v jeho nahrávacích priestoroch, tam prekvitla v jar. Čo sa týka obrazu, Mišo Černo mi urobil obrovskú radosť. Nechala som mu absolútnu slobodu v jeho tvorivom procese, jediným pokynom bolo prekvapiť ma. Keď sa na seba pozerám, mám pocit, že som vymyslená, že vôbec neexistujem, iba ak v tejto piesni,“ hovorí na margo skladby a jej vizuálneho stvárnenia Lotta.

Skladba Primavera je nielen zvukovo bohaté, ale aj kompozične nepredvídateľné dielo. Po tom ako sa v nej rozprší, nasledujú robotické nezrozumiteľné zhluky slov, ktoré podčiarkujú lámavosť jej kontúr. Narušenie pravidelnej pesničkovej, či popovej štruktúry je charakteristickým rukopisom autorky.

EP Seafarer je dostupné digitálne na všetkých známych streamovacích platformách (Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube Music atď.) a ako download na stránke vydavateľstva ako aj samotnej Lotty.

LOTTA, vlastným menom Dagmar Mišíková, je talentovaná speváčka, skladateľka a textárka, ktorá svojimi poetickými textami pravidelne dopĺňa tvorbu úspešnej slovenskej kapely Fallgrapp. Vo svojej tvorbe prirodzene mieša experiment s melodickými popevkami a narúša pevnú piesňovú štruktúru. V minulosti spolupracovala s výnimočným francúzskym bubeníkom Alexisom Bossardom, vernou hudobnou spojkou britského muzikanta Benjamina Clementina. Jej meno sa spája aj so skúseným slovenským hudobníkom Allanom Vilhanom z projektu Likvid, ktorý sa etabloval na londýnskej scéne. Pri nahrávaní svojho aktuálneho EP s názvom Seafarer spolupracovala s multiinštrumentalistom Daliborom Kociánom, umeleckým menom STROON, ktorý je zároveň hudobným producentom tohto projektu.

Video Primavera:
https://youtu.be/z1rV4h3lOrI

EP Seafarer:
https://deadred.sk/releases/lotta-seafarer
https://lotta.fanlink.to/sfr
https://lottalotta.bandcamp.com/album/seafarer

Vydavateľstvo:
https://deadred.sk 

Zdroj: Deadred Records