BUĎ CHLAP! – Dobrodružná komédia o jednom stretnutí, ktoré zmení životy viacerých. Jakub Prachař, Tereza Ramba a Ondřej Sokol vúlohách, v akých ich diváci ešte nevideli.

Pavlovi ťahá na štyridsať, ale ešte nie je celkom dospelý. Žije si spokojný život v „mama hoteli“, pracuje ako fotograf na priemerných zákazkách a chýba mu odvaha robiť to, čo by ho v živote naozaj bavilo. Všetko sa ale zmení, keď na jednej akcii náhodne stretne svoju detskú lásku Terezu a prežije s ňou dobrodružnú noc.

Tereza však nie je pripravená opustiť život úspešnej manažérky a budúcej majiteľky prosperujúcej rodinnej firmy kvôli niekomu, koho nepovažuje za skutočného muža. Preto sa Pavel rozhodne odísť do výcvikového tábora v Tatrách s cieľom stať sa konečne chlapom.

Horský tábor vedie Weisner, bývalý mariňák, ktorý učí vzťahových zúfalcov nielen ako zvádzať ženy, ale aj ako prežiť v divočine, ako čeliť výzvam, jednoducho ako sa stať mužom, ktorého chce každá žena. Pavol teda musí prekonať sám seba, aby sa z neho stal „muž“, po ktorom Tereza túži…

Jakub Prachař a Tereza Ramba ako dvojica, ktorá dostane druhú šancu na život, Ondřej Sokol ako skúsený mariňák Weisner. V ďalších úlohách sa predstavia Sabina Remundová, Ester Geislerová, Ivana Chýlková, Igor Bareš, Naďa Konvalinková, David Prachař,Jakub Jenčík, Ondřej Veselý, Filip Novák a ďalší.

Scenár napísal a film režíroval Michal Samir, režisér populárnej minisérie Iveta. Film produkujú Monika a Jan Schwarczovci, ktorí v roku 2021 uviedli do kín úspešný film Matky. Hudbu zložil Jiří Burian (Lajna) a strihačom filmu je František Svěrák (Betlehemské svetlo, Matky).

Premiéra: 23.3.2023
Originálny názov: BUĎ CHLAP
Krajina pôvodu: Česká republika, 2023
Zvuk/Formát: 1,85: 1 FLAT Dolby Digital / 2D
Jazyková verzia: originál verzia
Žáner: komédia / dobrodružný
Minutáž: 96 minút
Prístupnosť: bez obmedzení
Réžia: Michal Samir
Scenár: Michal Samir
Hudba: Jiří Burian
Kamera: Milan Chadima
Hrajú: Jakub Prachař, Tereza Ramba, Ondřej Sokol, Sabina Remundová, Ester Geislerová, Ivana Chýlková,Igor Bareš, Naďa Konvalinková, David Prachař, Jakub Jenčík, Ondřej Veselý, Filip Novák a ďalší
Web: http://www.magicbox.sk/databaza/bud-chlap/
Trailer: https://youtu.be/S6PPKdd6QCI

Zdroj: TS