Bratislavu rozparádi kráľ funku Maceo Parker.

Legendárny funkový a jazzový saxofónista Maceo Parker sa po ôsmych rokoch vracia do Bratislavy. Nekorunovaný kráľ funku vystúpi 20.11.2017 v klube Ateliér Babylon. 74 ročný kultový hudobník stále koncertuje s rovnakým nasadením ako na začiatku svojej kariéry. 

Na pódium vždy prináša koncertráciu živočíšnej energie a fantastického muzikantstva. Každý jeho koncert je pre divákov zážitkom, ktorý si chcú zopakovať.   Sľubuje ho aj turné, ktorého súčasťou je zastávka v Bratislave. Program nabitý energickým funkom s malým podielom jazzu je nazvaný podľa životopisnej knihy 98% Funky Stuff.

Funky zážitok tohto roka sa odohrá v Bratislave na koncerte legendy funku. MACEO PARKER vystúpi so skupinou v Ateliéri Babylon 20.11.2017. Vstupenky a ďalšie info : https://atelierbabylon.sk/event/170-maceo-parker

Maceo Parker hrával v 60tych rokoch po boku Jamesa Browna, v 70tych s kapelami Parliament a Funkadelic. V 80tych rokoch opäť nahrával a koncertoval s Jamesom Brownom, ale aj s Georgeom Clintonom a Bootsym Collinsom. V spoluprácach naďalej pokračuje – za viac ako 50 rokov kariéry sa objavil na stovke albumov hviezd ako Living Colour, Keith Richards, Red Hot Chili Peppers, Bernie Worrell, Bryan Ferry, či De La Soul. Jeho saxofón sa ozýva aj vo veľkých tanečných hitoch Deee-Lite. Od roku 1999 hral na ôsmych albumoch geniálneho Princea. Sólovú kariéru Maceo Parker odštartoval začiatkom 90tych rokov. Počas nej nahral šestnásť štúdiových albumov. 

Zdroj: TS