Diabolský Boy Wonder vo funky tracku kapely Sematam „Poďme robiť veci“.

Rapu a funky hudbe to spolu dobre ladí. Presvedčí vás o tom jedinečné spojenie Boy Wondera a kapely Sematam v ich novom feate „Poďme robiť veci“. Skladba, v ktorej sa stretáva unikátny štýl oboch interpretov, pripomína výnimočné chvíle, ktoré môžete prežiť len s tým pravým človekom. Videoklip vás vtiahne do snového sveta, kde nie je všetko také, ako sa na prvý pohľad môže zdať a nebo a peklo majú k sebe bližšie, než by ste si mysleli.

Pieseň Poďme robiť veci je originálnou umeleckou spoluprácou. Nitrianska kapela Sematam vydala niekoľko featuringov už v minulosti, no po prvýkrát sa v ich skladbe objavuje niekto z hip-hopovej scény. ,,Od začiatku sa mi zdal groove songu vhodný na rap a hneď mi bolo jasné, že skladbu doplní ešte nejaký hosť. Boy Wondera registrujem už od čias jeho albumu Špinavý poet a rovnako sa mi páči aj novšia tvorba. Z jeho textov, či už na vlastných trackoch alebo vo featoch a z jeho vizuálov podľa mňa cítiť, že je to umelec. A na základe niektorých jeho songov som sa nádejal, že má rád funky hudbu. Tak som mu skúsil poslať naše demo a on na to kývol.” spomína Marek Kutnár, leader kapely, pre ktorého bol Lukáš Jedlička alias Boy Wonder voľbou číslo jedna.

Text skladby Poďme robiť veci je o úniku z reality s vašou spriaznenou dušou. „Pri písaní tejto skladby som mal v hlave ten moment, kedy sa na chvíľu ocitnete s jedinečnou osobou vo svojom vlastnom svete a zabudnete na problémy každodenného života. Pre mňa sú takéto chvíle jedny z najobľúbenejších a dodávajú mi chuť a inšpiráciu do ďalšej tvorby.“ vysvetľuje Marek, ktorý je zároveň autorom hudby aj textu.

Vizuál k tejto skladbe je možno trochu vážnejší a artovejší ako doterajšie veselé tanečné videá, ktoré sú pre kapelu Sematam typické. Klip zachytáva hlavnú ideu, že nič nie je len čierne alebo biele. Túto myšlienku podtrháva aj zobrazenie neba a pekla, anjela a démona, ktorí nie sú vôbec tak odlišní, ako si predstavujeme. Na nebo a peklo sa premenili priestory Spilka Offices, pozostatky bývalého pivovaru Stein a atmosférické zákutia Undead Areny v Bratislave.

V minimalistickom obsadení sa okrem Mareka v roli padlého anjela a démona Boy Wondera objavujú aj tri ženské protagonistky. Nebeské krásky zosobnili Sofia Šillerová a Viktória Podmanická – prvá vicemiss Miss Slovensko 2020 a reprezentantka Slovenska na Miss International 2022 v Tokyu. „S Marekom Kutnárom som mala možnosť sa spoznať vďaka hudobnej talkshow, ktorá sa pravidelne koná v Banskej Bystrici a sadli sme si hneď od prvej chvíle. Práve on bol ten, ktorý ma oslovil k spolupráci. Dnes už je klip na svete a mne neostáva nič iné len poďakovať. Som šťastná, že to takto celé krásne vyšlo a že som mohla byť súčasťou!“ spomína Viktória Podmanická, ktorá na natáčanie prišla priamo z Dubaja. V roli diabolskej zvodnice sa predstavila talentovaná Veronika Fojtíková, ktorá klip doplnila svojimi jedinečnými tanečnými pohybmi.

O výsledný sound tracku sa postaral Marek Šurin, s ktorým kapela dlhoročne spolupracuje. Videoklip mal režisérsky a technicky na starosti Juraj Škula so svojim tímom. Kapela pod jeho taktovkou natočila aj niekoľko svojich predchádzajúcich klipov ako „S.A.M.R. vibe“, cover na hit Mira Žbirku „Miliónkrát“ alebo ich spoločný singel s triom S Hudbou Vesmírnou „BOMBA“.

V súčasnosti sa kapela Sematam pripravuje na letné koncerty a pracuje na ďalších autorských skladbách, ktoré plánuje vydávať priebežne počas najbližších mesiacov. Všetky informácie o vystúpeniach môžete nájsť na kapelnom Facebooku a Instagrame.

https://www.facebook.com/sematamofficial/
https://www.instagram.com/sematam.music/

Zdroj: TS