bratislava-inline: Rande s AMO & Band!

Prvá augustová jazda bratislava-inline bude plná dobrej hudby. V piatok 1. augusta odštartuje akcia koncertom kapely AMO & BAND o 20.00 v oddychovej zóne za nákupným centrom Aupark, po jazde čaká korčuliarov na tom istom mieste Orange roller disco a DJ Opak.

Od 27. júna sa korčuliari opäť pravidelne každý piatok stretávajú na piatkovom večernom korčuľovaní. Z prvých piatich akcií sa zrušila len jedna, no počasie dáva organizátorom poriadne zabrať každý týždeň.

bil_petrzalka

„Rozhodnutie o tom, či sa akcia bude alebo nebude konať, dávame vždy v piatok okolo 14.00, no v poslednej dobe je o takomto čase rozhodnúť priam nemožné, nakoľko počasie je veľmi premenlivé,“ hovorí organizátor akcie Marek Majerčák. „Veríme však, že zajtra to bude jednoduchšie a užijeme si koncert, jazdu aj roller disco,“ dodáva organizátorka Lea Majerčáková. Navyše je na zajtra naplánovaná aj menšia akcia miniBIL, ktorá odštartuje o 17.00 od Auparku a povedie krátkou trasou cez Sad Janka Kráľa. „Chceli sme dať priestor aj najmenším a začiatočníkom, ktorí na večernú jazdu ešte ísť nemôžu, alebo sa zatiaľ boja,“ vysvetľuje Lea.

bratislava-inline

bratislava-inline je už po 11. rok neodmysliteľnou súčasťou bratislavského letného programu. Každý piatok sa stretne približne 1,200 korčuliarov, aby si vychutnali trasy, ktorými chodia do práce či do školy tak trochu inak. Pocit z takejto jazdy je jedinečný výbornou atmosférou a energiou, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Akcia je bezpečne a zodpovedne organizovaná – jazdí sa v sprievode polície, 35-členného inline-teamu, zdravotníkov aj sanitky. Doprava je zastavovaná políciou priebežne.

bil_dav

Akcia je pre každého, kto vie jazdiť na korčuliach. Dôležité je vedieť zabrzdiť a zísť dole kopcom. Na jazdy chodia mladí aj starší, jednotlivci aj skupinky, rodičia s deťmi, dokonca aj s tými najmenšími v cyklovozíkoch, korčuľujú sa pre radosť, zážitok, s kamarátmi, s rodinou, s hudbou, alebo len tak. Na akciu sa nemusíte registrovať, stačí len prísť. Ak nemáte korčule, môžete si ich pred štartom požičať. Navyše bratislava-inline je pre všetkých zdarma.

AMO

AMO je jedna z mála formácií na slovenskej hudobnej scéne, ktorá je otvorená experimentom v rámci rôznych žánrov, hlavne však hip-hop s prímesou karibských rytmov a to všetko so živou kapelou. Od roku 2003, kedy skupina vznikla, má za sebou obrovské množstvo živých vystúpení, spoluprác, televíznych a rádiových účinkovaní doma aj v zahraničí a tiež štyri štúdiové albumy. AMO je známe svojimi kvalitnými živými vystúpeniami, o čom svedčia aj dve nominácie na cenu Musiq1 Award Live, či nominácie v ankete RADIO HEAD AWARDS 2011 (Album roka, Singel roka a Koncertná kapela roka), Slávik 2011 (Skupina roka) a iných.

Program
20.00 – stretávanie, Aupark oddychová zóna, koncert AMO & BAND
21.00 – štart, trasa Saganova cez Pajštúnsku
22.30 – Orange roller disco (hneď po jazde), Aupark oddychová zóna, DJ Opak

Viac info o bratislava-inline na www.bratislava-inline.sk

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk