bratislava-inline: Každý piatok na rande s hlavným mestom!

Bratislava. Letná korčuliarska akcia bratislava-inline sa dostáva do svojej druhej dekády. Po mimoriadne úspešnom 10. ročníku, ktorý prekonal účastnícky rekord hneď niekoľkokrát, pripravili organizátori tento rok viacero noviniek. Jedenásty ročník odštartuje 27. júna a bude sa konať každý piatok až do 29. augusta 2014. 

„Dnes mám rande so svojím mestom
Nejdem do baru, len sa vozím
Zdravím neóny známym gestom
Práve odbilo deväť hodín“ (*)

Tak týmito slovami vás pozýva tohtoročný vizuál bratislava-inline na jazdy po cestách hlavného mesta, ktorými každodenne chodíte autom či mestskou hromadnou dopravou! Že stále neviete, o čo ide? Čítajte!

Čo je bratislava-inline

bratislava-inline je už po 11. rok neodmysliteľnou súčasťou bratislavského letného programu. Každý piatok sa stretne približne 1,200 korčuliarov, aby si vychutnali trasy, ktorými chodia do práce či do školy tak trochu inak. Pocit z takejto jazdy je jedinečný výbornou atmosférou a energiou, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Akcia je bezpečne a zodpovedne organizovaná – jazdí sa v sprievode polície, 40-členného inline-teamu, zdravotníkov aj sanitky. Doprava je zastavovaná políciou priebežne.

Je to pre mňa?

Akcia je pre každého, kto vie jazdiť na korčuliach. Dôležité je vedieť zabrzdiť a zísť dole kopcom. Na jazdy chodia mladí aj starší, jednotlivci aj skupinky, rodičia s deťmi, dokonca aj s tými najmenšími v cyklovozíkoch, korčuľujú sa pre radosť, zážitok, s kamarátmi, s rodinou, s hudbou, alebo len tak. Aj tento rok budú k bratislava-inline patriť rozličné tematické jazdy ako karnevalová, koncertová v rámci tradičnej spolupráce s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom a ďalšie. Informácie o nich nájdete na oficiálnej stránke www.bratislava-inline.sk alebo na facebookovej stránke akcie: www.facebook.com/bratislava-inline.

Miesta, časy a trasy

Korčuliari sa stretávajú od 20.00 v oddychovej zóne nákupného centra Aupark alebo za novostavbou Slovenského národného divadla – vždy v závislosti od toho, na ktorej strane Dunaja trasa povedie. Vzhľadom na obmedzenia na nábreží tento rok čakajú korčuliarov 3 petržalské trasy, 1 ružinovská a 1 staromestská. Samotná jazda štartuje o 21.00 a čas medzitým vypĺňa sprievodný program – inline škola pre tých, čo si chcú zlepšiť postoj či techniku brzdenia, požičovňa, poradenstvo a servis korčúľ a ďalšie partnerské stánky s množstvom užitočných darčekov pre korčuliarov.

Ako?

Na akciu sa nemusíte registrovať, stačí len prísť. Ak nemáte korčule, môžete si ich pred štartom požičať. Navyše bratislava-inline je pre všetkých zdarma.

bratislava-inline na bicykli?

Aj keď je akcia od začiatku oficiálne len pre inline korčuliarov, našla si veľkú obľubu aj u cyklistov. Práve to inšpirovalo už minulý rok organizátorov k tematickej jazde, ktorou podporili Petra Sagana počas Tour de France. Takáto jazda je v pláne aj v tomto ročníku. Pri jazdách je dôležité dodržať základné pravidlo – bicykle jazdia až za korčuliarmi.

Novinky v roku 2014

Najvýraznejšou novinkou pre rok 2014 je nový generálny partner, ktorým sa stala spoločnosť Orange Slovensko. Vďaka tomu sa môžete tešiť na rôzne nové vychytávky ako je Orange Roller Disco, ktorú mnohí poznajú z festivalu Pohoda, viac sprievodnej hudby, ktorú budú môcť samotní účastníci interaktívne ovplyvňovať, tiež si budú môcť   hudbu z podujatia stiahnuť aj do svojho telefónu cez aplikáciu Music Jet. Nebudú chýbať živé koncerty a pribudne úplne nová aplikácia k podujatiu a iné zaujímavé aktivity.

Ďalšou z noviniek sú aj spomínané zmeny v trasách, kedy v Petržalke aj v Starom meste využijeme niekoľko celkom nových ulíc, po ktorých sme doteraz nejazdili. V pláne je aj špeciálna jazda „mini BIL“, ktorá bude venovaná najmenším korčuliarom na vlastných korčuliach či v cyklovozíkoch. V rámci mimobratislavských jázd budeme tento rok jazdiť v Trnave, Nitre, Piešťanoch a novinkou bude jazda popod pezinské vinohrady.

(*) Text reklamnej kampane vychádza z textu piesne Dnes od kapely Tublatanka a je použitý a pozmenený so súhlasom autora Martina Sarvaša.

Viac info o bratislava-inline na www.bratislava-inline.sk

bratislava-inline-2014_plagat_1

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk