bratislava-inline 2013: PSA TT–inline #3 – Tretí ročník TT-inline už túto sobotu v Trnave.

Po roku sa akcia PSA TT-inline opäť vracia na hlavné dopravné ťahy Trnavy. V sobotu 22. júna 2013 sa stretnú všetci priaznivci inline korčuľovania a bicyklovania, aby si prešli úplne novú 11-kilometrovú trasu po večernej Trnave.

PSA Peugeot Citroën Slovakia v spolupráci so Zdravým mestom Trnava a bratislava-inline aj tento rok pripravili pre Trnavčanov, obyvateľov okolitých miest ale aj všetkých skalných fanúšikov večerných korčuliarskych akcií jazdu po trnavských cestách. Tento ročník je opäť spojený s akciou Bercajgel – obľúbenými jazdami mestom na bicykloch.

Účastníci sa stretávajú od 17.00 pri Bernolákovej bráne, kde bude prebiehať sprievodný program, napr. inline-škola pre tých, čo si chcú zdokonaliť techniku či brzdenie, požičovňa korčúľ a iné. Samotná jazda odštartuje o 18.00. Pripravená je úplne nová, jedenásťkilometrová trasa po cestách Trnavy a dokonca po mestskom obchvate. Dopravu a pelotón bude koordinovať Okresný dopravný inšpektorát v Trnave a tiež inline a cyklo team organizátorov. Prostredníctvom partnerov je pre účastníkov zabezpečený aj pitný režim.

10. ročník  bratislava-inline – 10. ročník letných korčuliarskych piatkov sa bude konať každý piatok počas celých letných prázdnin od 28. júna do 30. augusta 2013.  Sú to organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie sa začína vždy o 20.00 v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavou Slovenského národného divadla, štartuje sa o 21.00 a končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Striedať sa bude viacero trás v dĺžke približne 12 km, špecialitou budú úplne nové trasy. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda. Tento rok sa opäť uskutočnia aj jazdy v ďalších mestách: Trnava (22.6.), Nitra (27.7.) a Piešťany (17.8.).

PSA Peugeot Citroën – Automobilka v Trnave je technologicky jednou z najnovších v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do spustenia výroby 700 mil. eur. V júni 2006 sa rozbehla výroba modelu Peugeot 207. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do spustenia jeho výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. Od roku 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý priniesol pre Slovensko investíciu ďalších viac ako 120 mil. EUR.

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk