bratislava-inline 2013 – Desiaty ročník bratislavských korčuliarskych piatkov prinesie štyri nové trasy!

V posledný júnový piatok odštartuje jubilejná desiata letná korčuliarska sezóna na cestách hlavného mesta. Bratislavskí inlinisti sa môžu tešiť na jazdy po mestských ťahoch počas 10 týždňov, od 28. júna do 30. augusta. Tento rok čakajú účastníkov najmä úplne nové trasy.

Čo je bratislava-inline

bratislava-inline je už po 10. rok neodmysliteľnou súčasťou bratislavského letného programu. Každý piatok sa stretne približne 1,200 korčuliarov, aby si vychutnali cestu na trasách, kde počas celého týždňa jazdia autom či mestskou hromadnou dopravou. Pocit z takejto jazdy je jedinečný výbornou atmosférou a energiou, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Akcia je bezpečne a zodpovedne organizovaná – jazdí sa v sprievode polície, 35-členného inline-teamu, zdravotníkov aj sanitky. Doprava je zastavovaná políciou priebežne.

Je to pre mňa?

Akcia je pre každého, kto vie jazdiť na korčuliach. Dôležité je vedieť zabrzdiť a zísť dole kopcom. Na jazdy chodia mladí aj starší, jednotlivci aj skupinky, rodičia s deťmi, dokonca aj s tými najmenšími v cyklovozíkoch, korčuľujú sa pre radosť, zážitok, s kamarátmi, s rodinou, s hudbou, alebo len tak. Aj tento rok budú k bratislava-inline patriť neodmysliteľné tematické jazdy ako karnevalová, koncertová, expres jazda či špeciálna venovaná Peťovi Saganovi a ďalšie. Informácie o nich nájdete na oficiálnej stránke www.bratislava-inline.sk alebo na facebooku akcie: www.facebook.com/bratislava-inline.

Miesta, časy a trasy

Darčekom od organizátorov k 10. výročiu akcie sú štyri nové trasy – dve v Petržalke, jedna v Ružinove a bonbónikom bude prejazd cez Most Apollo v závere sezóny. Dokopy sa tak prestrieda až deväť trás, petržalské budú štartovať a končiť v oddychovej zóne nákupného centra Aupark a staromestské a ružinovské za novostavbou Slovenského národného divadla na Pribinovej ulici. Korčuliari sa stretávajú od 20.00, štart je o 21.00 a čas medzitým vypĺňa sprievodný program – inline škola pre tých, čo si chcú zlepšiť postoj či techniku brzdenia, požičovňa, poradenstvo a servis korčúľ a ďalšie partnerské stánky s množstvom užitočných darčekov pre korčuliarov.

Ako?

Na akciu sa nemusíte registrovať, stačí len prísť. Ak nemáte korčule, môžete si ich pred štartom požičať. Navyše bratislava-inline je pre všetkých zdarma.

bratislava-inline na bicykli?

Aj keď je akcia od začiatku oficiálne len pre inline korčuliarov, našla si veľkú obľubu aj u cyklistov. Práve to inšpirovalo organizátorov aj k tematickej jazde, ktorou podporia Petra Sagana počas tohtoročnej Tour de France. Pri jazdách je dôležité dodržať základné pravidlo – bicykle jazdia až za korčuliarmi.

10. ročník  bratislava-inline

10. ročník letných korčuliarskych piatkov sa bude konať každý piatok počas celých letných prázdnin od 28. júna do 30. augusta 2013.  Sú to organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie sa začína vždy o 20.00 v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavou Slovenského národného divadla, štartuje sa o 21.00 a končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Striedať sa bude viacero trás v dĺžke približne 12 km, špecialitou budú úplne nové trasy. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda. Tento rok sa opäť uskutočnia aj jazdy v ďalších mestách: Trnava (22.6.), Nitra (27.7.) a Piešťany (17.8.).

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk