Bratislava bola v sobotu Music City!

Ak milujem hudbu, nenechám sa odstrašiť. S týmto presvedčením sa tisícky hudobných nadšencov vrhli v sobotu, 12. mája do víru veľkomesta. So zámerom, užiť si to najlepšie z Music City bez ohľadu, aké počasie sa na nich chystá. Oplatilo sa! Bratislava bola v sobotu plná rôznorodej hudby a spokojných tvárí návštevníkov.

Music City Bratislava 2012
Music City v Bratislave aj tento rok vytvorilo nenapodobiteľnú atmosféru. Húfy milovníkov kvalitnej a najmä rôznorodej muzičky sa presúvali po desiatich pódiách rozmiestnených po celom meste. Návštevníci si tak aj tento rok užili úplne zadarmo to najlepšie z produkcie až päťdesiatich interpretov.

Music City Bratislava 2012

O tom, že pódia praskali vo švíkoch ani nemusíme diskutovať. Radosť organizátora bola o to väčšia, že fanúšikov neodradili ani výkyvy počasia. To vycvičilo najmä návštevníkov open air stanovíšť, pódií a terás. Jedným z nich bol aj Hlavný stage pod mostom Lafranconi. Účasť bola vysoká, koncerty živelné, potlesk obecenstva ohlušujúci a vystupujúci nadmieru úspešní.

Music City Bratislava 2012

Najväčšiemu záujmu Music City sa tešil Fajnšmekerský stage – koncertná sieň Klarisky, kde vystúpila žijúca legenda Marián Varga. Kompletne zaplnený priestor sa spontánne prelieval až za brány, kde čakala na tento koncert ďalšia masa záujemcov. S veľkým ohlasom sa stretli aj alternatívci – Martin Valihora a interpreti vystupujúci v Music Gallery u Dežmára. Okrem klubu praskala vo švíkoch aj terasa.

Music City Bratislava 2012

Zástupy turistov sme mohli stretnúť zase pri kapele Funny Fellows. Niet sa čomu čudovať. Nejde totiž o žiadnych mainstreamistov. Netradičné, alebo práve naopak, až príliš tradičné hudobné nástroje, kostýmy a veselé tóny ich hudobného prejavu so záujmom sledovali rôzne jazykové aj vekové skupiny. Poslednou bratislavskou čerešničkou dvadsaťštyrihodinovej hudobnej zábavy Music City boli Nočný Main Stage v klube ELAM a afterka na Boat stage – lodi Martin. Kým v ELAME sa tancovalo spontánne telo na telo do skorých ranných hodín, loď Martin pomaly zdvíhala kotvu, pripravená na okružnú plavbu s tými, čo vydržali do samého konca. Tu sa už aj počasie konečne umúdrilo a palubu príjemne vyhrialo slniečko.

Zdroj: Neopublic Porter Novelli
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf
Publikoval: Redakcia GREGI.NET