Boj na život a na smrt v novém videoklipu Martina Haricha FIGHT FOR YOU!

Ve středu 16. října měl premiéru nový videoklip Martina Haricha k jeho songu se silným motivem a bojovným názvem FIGHT FOR YOU. Video z dílny režiséra Vladimíra Špičky přináší epický a emocionálně nabitý příběh boje mezi mužem a ženou za vzájemnou lásku, který je bojem skoro „na život a na smrt“. Singl je z připravovaného alba BLUE, které vyjde začátkem příštího roku. Martinova hudební tvorba v angličtině, která vychází pod vydavatelstvím CAP-Sounds, se už pravidelně objevuje v rádiích v Čechách, na Slovensku a také v sousedním Německu.

Skladba a videoklip FIGHT FOR YOU předávají silné poselství, které Martin Harich doplňuje: „Tento klip chci věnovat lidem, kteří ví, co je to bojovat za lásku. Nemyslím tím bojovat ve smyslu „dosáhnout si svého”. Myslím těm lidem, kteří umí pochopit, odpouštět a obětovat kousky sebe pro úsměv druhých. Odtrhnout si ze svého mála, a i přes bolest – s upřímným úsměvem vykročit vpřed. I když mám na tyto výjimečné lidi ve svém životě velké štěstí, uvědomuji si, jak jsou vzácní. Sám za sebe bych ruku do ohně nedal, a o to víc jsou můj obdiv k těmto lidem a námět k této písni silnější.“

Scénář a produkce videoklipu podtrhují emoce songu silným příběhem s lehce antickým motivem zasazeným do současných industriálních prostor starého vysočanského skladiště v Praze. Hlavní roli ztvárnila herečka a Martinova kamarádka Zuzana Žáková, dcera českého herce Zdeňka Žáka, která vystupuje mimo jiné v muzikálech Divadla Broadway.

Režie klipu se ujal Vladimír Špička – filmmaker původem z Čech, který nyní působí hlavně v Londýně. Ke spolupráci na klipu dodává: „Písnička je epická a hodně výrazná v refrénech. Chtěl jsem, aby ji klip co nejlépe odrážel a taky aby měl člověk pocit, že sleduje příběh s nádechem tajemna. Samotný děj je inspirován obrazem pravé lásky – takové, která neutichá ani když jeden druhému ubližujeme. Láska vyžaduje úsilí a každodenní práci a občas je potřeba překousnout i vlastni ego. Přijde mi, ze častokrát vztahy připomínají spíš šachovou partii, kde se jeden druhého snaží trumfnout, místo toho, aby se navzájem podporovali. Naše hlavní hrdinka se snaží všechny tyto útrapy překonat.“

Singl byl nahráván střídavě na Maltě v Gilkicker studios a v domovské Liptovském Mikuláši. Na produkci písně se podílelo několik tvůrců: Rikki Lee Scicluna, Claude Spiteri Belcher a finální master byl svěřen do rukou Mata Hyde. Singl je předzvěstí minialba s názvem BLUE, které vyjde začátkem příštího roku. 

facebook.com/MartinHarich
instagram.com/hartin_marich

Zdroj: TS