Bikefest 2012 – Trident openair stage!

Trident openair stage, ktorý sa stal oficiálnym warmupom festivalu Let It Roll si môžete vychutnať zadarmo, v rámci blížiaceho sa 2. ročníka hudobno-športového festivalu Bikefest 2012. Kedy, kde a o čom?

Všetko sa udeje cez weekend, v dňoch 18. – 20. mája 2012, v prírodnom areáli CTM BikeParku Kálnica, v tesnej blízkosti Nového Mesta nad Váhom.

3 dni nabité adrenalínovou jazdou na bajkoch, rôzne typi pretekov, airbag jump show, pumptrack, najväčšia prehliadka bicyklov na Slovensku, rôzne súťaže, dobré jedlo a pitie. A v neposlednom rade výborná dávka tanečenej energie. Dva festivalové večeri budú totiž patriť nespútanej žúrke, ktorú pre vás pripravila internetová televízia Gluuu.tv v spolupráci s Trident.

Oba dni drum&bassovej party začnú od 22.00 hodiny, kde sa okrem popredných slovenských djs predstavia predovšetkým hostia zo zahraničia.


BODY and SOUL (Austria) – Aj napriek tomu, že dvojica rakúskych producentov Body & Soul sú hneď z úvodu svojho vstupu na scénu hodnotení ako tvorcovia „dance floor smashing“ beatov, neprestali prekračovať hudobné hranice. Experimentovanie s rôznymi žánrami im pomáhalo nachádzať zvuk, čo len trochu odlišný od bežného Drum & Bassu. Táto dvojica sa stala známou pre svoje nesmierne všestranný a nebývalý sound, ktorý uchvacuje čoraz viac fanúšikov.

Body and Soul

Po vydaniach na slávnom labeli Bad Company, sa duo rozdelilo na rôzne bočné projekty, ktoré sa nezávisle  zúčastňovali na hudobných produkciách a v rôznych hudobných oblastiach s cieľom zdokonaliť sa vo svojej profesii. Rob a Mike sa nakoniec opäť spojili v roku 2008 a založili svoje vlastné vydavateľstvo – Nasca Records, ktoré sa opäť sústreďuje výlučne na Drum & Bass. Okamžité výsledky ich opätovného spojenia bola rada vysoko hodnotených počinov a remixov pre Breakbeat Kaos, Viper či Virus Recordings.

Duo Body & Soul má tiež za sebou pestrú cestu so svojimi DJ-setmi. Okrem domovského Rakúska hrali azda vo všetkých európskych krajinách a taktiež i vo svete. Za svoj veľký úspech považujú už druhú účasť na Winter Music Conference v Miami. Ich sety sú prísľubom davového šialenstva a skvelého hudobného zážitku. Okrem toho sa významne podieľajú na organizácii jedného z najväčších elektronických festivalov v Európe – Urban Art Forms.

PHILIP TBC (cz) – Jeden z najzručnejších a najrešpektovanejších českých djov odjakživa delil hudbu len na dobrú a zlú nehľadiac na štýly a preto skoro nikdy vo svojich setoch nehrá len jeden hudobný žáner. V poslednej dobe sa sústredí hlavne na vlastnú produkciu, zdokonaľovanie techniky mixu a používanie rôznych hiphopových techník pri živom hraní. Jeho krédom je neustále sa zdokonaľovať a ako sám hovorí  „Svoju budúcnosť vidím hlavne vo vlastnej produkcii a preto na nej sústredím väčšinu svojho úsilia. Čo sa týka DJ-ingu je to pre mňa hlavne o predvedenie skillz, kvalitné selekciu a prechod medzi tempami a štýlmi .“ Z toho tiež zrejme vyplývajú techniky ako je scratching, beatjuggling či beatcuting ktoré stále častejšie používa vo svojich setoch.

Philip TBC

Za jedno z najväčších zadosťučinení v doterajšej hudobnej kariére môžeme pravdepodobne považovať vystúpenie na najväčšom slovenskom festivale Pohoda 2005, kam si ho pozval samotný LIAM Howlett z legendárnych The Prodigy. Philip TBC vystúpil ako ich predskokan na hlavnom pódiu!

Philip sa začal intenzívne venovať aj produkcii a na sklonku roku 2009 vydal svoje debutové album Audible Thoughts u Daska rec., kde sa opäť vydal naprieč žánrami a potvrdil tak svoju štýlovú rozmanitosť. V roku 2010 vydal remixové dvojalbum „Audible Remixes“ a v ankete Czech DNB awards sa umiestnil na 2. mieste ako producent roka.


AMPHIBIOS (sk) – Momentálne 4-členná kapela AMPHIBIOS vznikla v r.2004, od tohto momentu sa zaoberá elektronickými štýlmi, ako drum’n’bass, house, trance, chillout, trip hop či alternatíva. V ich tvorbe sa striedajú tanečné motívy s pomalými rytmami, obohatené aj o etno prvky. Kapela má za sebou množstvo skúseností, nakoľko sa hudobníci objavujú aj v mnohých iných projektoch.

Amphibios

Amphibios ako takí, majú zatiaľ na konte album s názvom LEGEND OF THREE SOULS. Druhý, nedávno krstený album, s názvom SECRETS obsahuje okrem iných kvalitných songov aj čoraz úspešnejšiu skladbu „The Sun“.

Kombinánácia čisto elektronických syntetizátorov so živou basou a akustickými bicími v kombinácii s nezameniteľným spevom speváka Petra Holtáka je nezabudnuteľná. Vidieť „slovenský Depeche Mode“ ako ich mnohí pomenúvajú, je naozaj veľmi živelný zážitok.  

EAR DRUM KRU (sk) – EDK bolo založene v roku 1996 a dnes ho tvoria Maťo Daubner, Miro Guzma, Majo Mikloško, Peter “Hary” Kolla a koncertná “posila” Maťo Ryboš.

EarDrumKru

Hudobný vkus tejto legendy  slovenskej elektronickej scény bol vždy pestrý a tak vyzerá aj tvorba kapely. Je ťažké niekde EDK zaradiť, najbližšie je pravdebodobne Electronica. Okrem breakbeatu, electra, DnB, či gitarového triphopu, nepohrdnú týto neoraveri ani dubstepom. Ich živé sety plné energie a dokonca niekedy aj tanečných kreácií sú skutočne skvelé.
 

BIKEFEST 2012 + TRIDENT openair (warmup Let It Roll)
18. – 20. máj 2012
CTM BikePark Kálnica /NMnV
Music start: 22.00 h
Body and Soul (at)
Philip TBC (cz)
Amphibios (live!)
Ear Drum Kru
Dolyx & Remo (live!)
Kato, Gesi,
Mc Brush
https://www.facebook.com/events/306987569377329/
   

bikefest 2012

Zdroj: Bikefest 2012
Publikoval: Redakcia GREGI.NET