Benefičný koncert Dúha v srdci – radosť pre všetkých.

Dňa 24. Septembra 2017 o 14 hod. sa Spoločenská sála MsKS v Novom  Meste nad Váhom po šiesty krát naplní množstvom ľudí, ktorí majú radosť z kvalitnej hudby, z dynamického pohybu a tvorenia. Jedinečné podujatie, ktoré je pripravené pre deti a mládež z TSK s určitým druhom mentálneho alebo telesného postihnutia, ale nielen pre nich, ponúka bohatú a pestrú paletu hudby, tanca a rôznych zaujímavých činností.

Máte záujem naživo vidieť a zatancovať si pri hudobnej skupine VIDIEK, ktorá je mnohé roky známa na celom Slovensku s jej charakteristickými skladbami, ktoré každého dostanú do uvoľnenej nálady a skvelej pohody? Hity Nechajte si ju, Tisíc divov, Námornícka, Sombréros nenechajú chladným žiadne obecenstvo. Nemenej zaujímavá ponuka v hudobnom programe bude ADAM ĎURICA, mladý tvorivý spevák a basgitarista, ktorého hviezda zažiarila  po 1. ročníku Slovensko hľadá superstar. Odvtedy sa natrvalo udomácnil na našej hudobnej scéne a v ostatných rokoch žne mnohé úspechy. Jeho hity Neľutujem, Mandolína a Spolu odznejú na koncerte a určite budú rezonovať medzi nadšenými tancujúcimi návštevníkmi. Alternatívna kapela ĽUDOVÉ MLADISTVÁ, ktorej  hlavnou dušou je tvorca piesní  domáci Martin Štefánik z Nového Mesta nad Váhom ponúkne moderné prepojenie folklóru a džezu, a jedinečné svojim rukopisom a originálnym spracovaním ľudových piesní. Kapela, ako objav roka roku 2016 získala viaceré ocenenia.

Zahraničným hosťom podujatia bude ruská folk-rocková skupina GRAI. Jej skvelé vokalistky prinesú ukážky tradičných ruských piesní odetých v rockovom šate. Od roku 2013 je kapela úspešná aj v Európe, kde často a radi koncertujú. JURAJ KOHÚTIK je už neoddeliteľnou súčasťou týchto koncertov. Je nadšenec dobrej hudby a preto jeho básne poňaté s humorom a nadľahčením prezentujú kapely cez jeho pohľad amatérskeho básnika. Humor určite nebude len v podaní Jurka Kohútika, ale bude súčasťou celého koncertu. Moderátor ROMAN POMAJBO je toho zárukou. Pred koncertom dostane do  uvoľnenej nálady a pohybovej dynamiky všetkých účastníkov skvelá Zumba tanečníčka AMINATA z Francúzska a aj domáca Zumba inštruktorka Denisa.  Kto sa naladí na jej temperament a pokúsi sa napodobniť jej tanečné kreácie bude určite potrebovať záložné suché tričko.

Podujatie ponúkne okrem hudobnej a tanečnej zložky aj mnohé tvorivé činnosti. Návštevníci  sa potešia pri výrobe vlastnej bižutérie, košíka, plstení, maľovaní na drevo a tričká, maľovaní horúcim voskom, výrobe originálnych šiltoviek.  Deti budú mať možnosť zašantiť si na skákacom  hrade, jazdiť na odrážatkách.

Benefičný koncert Dúha v srdci je zdarma pre všetky deti s mentálnym a zdravotným postihnutím a pre deti z detských domovov z Trenčianskeho samosprávneho kraja. Bezplatné vstupné majú i deti do výšky 140 cm. Verejnosť si vstupenky môže zakúpiť v predpredaji za  8 € v Centre sociálnych služieb v Novom Meste nad Váhom, Bernolákova ul. č. 14, pondelok – piatok 7:00 – 15:30 hod., alebo priamo na koncerte za 10 €. Zmena programu je vyhradená.

Organizátori benefičného koncertu Dúha v srdci  Centrum sociálnych služieb Nové Mesto nad Váhom, Mestský úrad Nové Mesto nad Váhom, Občianske združenie Život s dúhou v srdci a Občianske združenie Milan Štefánik konaného pod záštitou predsedu TSK Vás srdečne  pozývajú na skvelé podujatie. Príďte sa spolu s nami zabaviť a potešiť!

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a podporovateľom za pomoc.

Text: Júlia Bublavá a Milan Štefánik
Foto:  Petra Sekáčová, Marek Vaco a Igor Frimmel
Video:  Leviceonline.sk