BASTILLE PRÍDU S NOVÝM ALBUMOM DO BRATISLAVY.

Jedna z najúspešnejších súčasných britských kapiel vystúpi v rámci „Still Avoiding Tomorrow Tour“ 20. februára 2019 v Refinery Gallery.

20. februára prinesieme do bratislavskej Refinery Gallery jednu z najúspešnejších súčasných britských kapiel Bastille. Len ich pieseň „Pompeii“ má na YouTube a Spotify spolu vyše miliardu streamov. Ich letná novinka „Happier“ (feat. DJ Marshmello) prekročila hranicu 100 miliónov streamov za pár týždňov. Na konte majú BRIT Awards i NME Awards a na jar 2019 vydajú očakávaný tretí štúdiový album Doom Days. Skalní fanúšikovia si budú môcť vypočuť nové skladby o čosi skôr. Niektoré z nich zahrajú aj počas februárového turné v európskych metropolách, v rámci ktorého sa predstavia vďaka Pohode aj u nás.

Bastille tvoria frontman a textár Dan Smith, klávesák Kyle Simmons, basák a gitarista Will Farquarson a bubeník Chris Wood. Posledných päť rokov bolo pre túto londýnsku štvoricu skutočnou smršťou. Skupina odohrala vyše 500 koncertov na šiestich kontinentoch, vrátane kritikmi ospevovaného turné ReOrchestrated a celosvetovo predala 15 miliónov singlov a 6 miliónov albumov. Debut Bad Blood a nasledujúci album Wild World sa vyšplhali na čelo britskej hitparády a dostali sa aj do TOP 10 v USA. Ich piesne si ľudia vypočuli cez rôzne streamovacie služby vyše tri a pol miliardy krát. Uznanie kapely potvrdzujú nie len čísla, ale aj viaceré ocenenia. Okrem výhier na BRIT Awards (British Breakthrough Act) či NME Awards (najlepší album) boli nominovaní aj na Grammy, AMA či MTV Europe Awards.

História

Keď Bastille vydali prvé single Flaws a Icarus v júli 2010 nezávislé londýnske vydavateľstvo Young & Lost Club z nich vylisovalo 300 albumov. Našťastie sa z tohto malého počtu jedna 7 palcová platňa dostala aj do rúk Alexa Bakera z Kerrang! Rádio, ktorý ich okamžite začal rotovať vo svojom vysielaní. Následne sa im podarilo získať mnoho ďalších fanúšikov online, čo viedlo k zmluve s Virigin Records a hraniu na prestížnych britských festivaloch ako Glastonbury, Isle of Wight či Leeds Festival. V 2012-tom vydali singel „Overjoyed“, ktorý Q Magazine predstavil ako „Track of the Day“ a po vydaní ďalšieho singla „Bad Blood“ sa dostali aj do rubriky  ‚New Band of the Day‘ v denníku The Guardian.

Definitívny zlom v ich kariére prišiel začiatkom roka 2013, keď vydali mimoriadne úspešný a kritikmi uznávaný singel „Pompeii“ a krátko na to aj debut Bad Blood, ktorý sa stal okamžite číslom jeden v britskej hitparáde. V to isté leto predskakovali na turné Muse a na jeseň odohrali prvý headlineový slot na festivale Blissfields. Mimoriadne úspešný album a celý rok sa premietol aj do štyroch nominácií na BRIT Awards, z ktorých si odniesli cenu pre Najlepšieho nováčika (Best Breakthrough Act). V tom istom roku boli nominovaní aj na Grammy v kategórii Best New Artist, ktorú napokon získal Sam Smith. Po týchto úspechoch ešte viac vzrástol záujem o kapelu, ktorá odohrala v krátkom slede množstvo koncertov a festivalov. Popritom tom ale pracovali na nových veciach, ktoré podľa vlastných slov vymýšľali počas voľných dní, no niekedy aj pri zvukových skúškach. Výsledkom bol ďalší No. °1 album Wild World, za ktorý získali NME Awards pre album roka.

V auguste vydali spolu s americkým DJom Marshmello pieseň „Happier“. Tá sa stala ich štvrtým singlom v TOP 5 v Británii, dostala sa do TOP 10 v USA a celosvetovo medzi tri najúspešnejšie piesne, pričom hranicu 100 miliónov streamov prekročila len za pár týždňov. Aktuálne dokončujú očakávaný tretí album Doom Days. Spevák Dan Smith o albume povedal: „Strávili sme väčšinu roka prácou na množstve novej hudby a veľkými koncertami, takže teraz sa veľmi tešíme na intímnejšie priestory, kde zahráme aj zopár nových piesní ešte pred vydaním nového albumu.“ Úspech skvelých nahrávok znásobujú energickou show na pódiu, o čom sme sa presvedčili aj toto leto na Szigete. Aj preto sme radi, že novinky z chystaného albumu budú počuť medzi prvými naživo aj fanúšikovia kapely Bastille na Slovensku.

Lístky v predaji od 5. októbra 10.00 na tomto linku: www.pohodafestival.sk/sk/product/bastille-bratislava

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.