Balady aj detská literatúra. V Štiavnici pokračuje séria podujatí Real Music (in the) House.

Zakladatelia slovenského hudobného vydavateľstva Real Music House opäť presunú svoje pôsobisko na pár dní do Banskej Štiavnice. Projekt Mesta kultúry 2019 pokračuje a spolu s ním napredujú aj podujatia pod hlavičkou Real Music (in the) House, ktoré sú jeho súčasťou. Vo februári sa pod organizačnou taktovkou autorskej dvojice Roba Pospiša a Martina Sillaya uskutočnia hneď dva eventy.

22. februára 2019 o 21:00 sa bez zaváhania vyberte do Archanjel caffe bar, kde zažijete jedinečnú atmosféru tajuplných príbehov. Pôvodom a autormi slovenských ľudových balád vás prevedie hudobná dvojica Robert Pospiš (spev) a Martin Sillay (gitara) a ich hostia. Stáročné príbehy, ktoré sa v priebehu posledných desaťročí dostali na okraj vedenia, vzkriesila kombinácia blues, alternatívneho rocku a folku. Dramatické piesňové okamihy podfarbené spevom Robera Pospiša, gitarou Martina Sillaya, violončelom Romana Harvana a bicími Juraja Šušaníka oslovujú súčasné publikum na cestách po celom Slovensku.

V sobotu 23. februára o 11:00 otvorí svoje dvere pre deti a ich rodičov KC Eleuzína. Čaká na nich Beseda s detskou spisovateľkou Dianou Mašlejovou na tému súčasná detská literatúra v európskom kontexte. Diana je autorkou viacerých obľúbených detských kníh. Stratený zajko v Paríži, Kráľovskí agenti, Tajný cirkus, či V modrej izbičke sú oceňované detskými čitateľmi, aj literárnymi kritikmi. Miluje písanie, ale rovnako rada sa stretáva aj so svojimi malými čitateľmi. Pravidelne navštevuje školy, aby v rámci svojich vzdelávacích projektov rozvíjala u detí čitateľskú gramotnosť a vzťah k literatúre. Na štiavnickej besede bude s deťmi tvoriť príbeh, odhalí im dvere do autorskej fantázie, bude ich sprevádzať na ceste do literárneho priestoru. 

Podujatia sú súčasťou projektu Mesto kultúry 2019, ktorý je financovaný z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.

ZDROJ: Real Music House