Apokalypsa Mayan Code: Klaudia Gawlas – DJing je cesta nie ciel!

Německá techno dračice odpovídá na pět otázek před největší česko-slovenskou událostí tohoto roku – Apokalypsou, na jejímž hlavním pódiu se již brzo představí.

Co tě přivedlo k technu?
Poprvé jsem přišla do kontaktu s techno hudbou když mi bylo třináct a okamžitě jsem věděla, že tenhle je mému srdci nejbližší. Dospívala jsem v době, kdy nebyl internet, takže přísun nové hudby byl pro mě hodně omezený. Logicky jsem proto od svých patnácti let začala chodit klubů a jednoho dne jsem se dostala na monstrózní techno party. Od té doby je ze mě regulérní raverka. Později jsem se na rok přestěhovala do USA, kde jsem přičuchla k Djingu, takže pak už to šlo rychle…

Tam jsi prý ale byla v kontaktu spíše s hip-hopovými DJs…
Ano, nejdřív jsem se učila scratchovat a míchat hip-hop. Hraní z gramofonů mě fakt bavilo, takže jsem chtěla naplno využít jejich potenciál. Užívala jsem si odlišný styl mixování než je u techna, ale brzy jsem zjistila, že rovné beaty jsou mi bližší. Do Ameriky jsem přišla studovat, zlepšit si angličtinu a najít smysl svého života a ten jsem postupem času našla v hudbě.

Jak se ti daří v oblasti produkce?
Počínaje tímto rokem se podílím na chodu labelu Masters od Disaster společně s Ericem Sneem. Čas od času pod touto značkou vydám nějaký track a snažím se podporovat i nová jména. Můj poslední release se jmenuje Bubbles EP a spolupracovala jsem na něm právě s Ericem.

Co je tvým cílem?
Chtěla bych vidět, jak se elektronická taneční scéna stále rozrůstá a objevují se na ní noví lidé a umělci. Na světě stále existuje mnoho míst, do kterých naše hudba nepronikla a možná je na čase trochu tomu pomoci. Djing považuji za jakousi cestu a ne cíl.

Obligátní otázka na závěr – kočky nebo psi?
Miluji oboje, ale vyrůstala jsem se psy, takže preferuji je. Každopádně zvířata miluji a mrzí mě, že teď žádné nemám. Nicméně trávím na cestách tolik času, že by mi bylo líto nechávat je doma o samotě.

https://www.youtube.com/watch?v=g6mWFCUbXsQ

 Zdroj: Apokalypsa