Apokalypsa Mayan Code: 30. novembra 2012!

Apokalypsa s pořadovým číslem třicet pìt bude svou celkovou koncepcí vycházet z Mayské předpovìdi, která dle určitého výkladu očekává konec svìta v takové podobì v jaké jej známe dnes. Aspoň tolik napovídá propracovaný Mayský kalendář jehož závìrečná epocha končí přesnì 21 dnù po Apokalypse, která propukne v prostorách pavilonu P brnìnského výstavištì.

Zda li to bude konec jedné epochy a začátek nových zítřkù se dozvíme až na podzim tohoto roku, jisté však je, že ať už nastane cokoliv, nejvìtší halová techno party v České republice – Apokalypsa – naplní podstatu svého jména a vtáhne vás do svìta Mayské mytologie i tajemné a perfektnì propracované numerologie. Inspirací celé noci bude civilizace, která se svou inteligencí, znalostí přírodních zákonù a také zánikem stala fenomenální a dodnes nerozluštìnou hádankou.

Tento magický svìt je pro nás studnicí nápadù a inspirací, které převedeme do svìta 21. století! Do svìta, který i přes svou vyspìlost není schopen komunikovat a respektovat zákony přírodní i astronomické s takovou obratností s jakou to umìla právì Mayská civilizace.

Pavilon P se 30. listopadu roku 2012 promìní v obří chrám zasvìcený Mayským bohùm a tradičním časostrojùm, které budou odbíjet příchod každého nového spasitele. God is a DJ!

Pojďme si proto nyní představit jednotlivé protagonisty, kteří Vás budou provázet tajemnou Mayskou kulturou.


Techno/Hardtechno stage

Legendární anglický prùkopník elektronické hudby, který patří k pilířùm ostrovního techna 90. Let, producent a DJ, známý též pod pseudonymem Planetary Assault Systems, který vyniká svou originalitou již přes 20 let, se vrací na Apokalypsu, kterou v roce 2004 beznadìjnì vyprodal. Jeho sety obsahují ryzí techno, obohacené o breaky, vokály a pořádnou dávku EBM – Luke Slater.

Dalším pozvaným matadorem je nìmecký DJ, producent, majitel a zakladatel jednoho z nejsledovanìjších techno labelù současnosti CLR. Jeho naprostá profesionalita a láska k hudbì vtiskla nìmecké techno scénì osobitou tvář, která spočívá ve zvukové vytříbenosti a nekompromisnosti, kterou dokáže na živo nejlépe prezentovat jedinì Chris Liebing!

A přijíždí král podsvìtí ve kterém dominují tvrdé a nekompromisní techno beaty, které jsou v pavilónech brnìnského výstavištì jako doma. Temnotu krájí pestrobarevné lasery a halou se nese techno, které má pořádné koule – čekejme poctivé, originální, temné a vysoce taneční techno – to vše pod taktovkou Oscara Mulera.

Vyslyšeli jsme četná přání našich fanouškù a po Josephu Capriatim chceme Brnu a celé České republice předvést další nové jméno, které se dostává na výsluní svìtové techno scény. Ze skotského mìsta Glasgow k nám přijede Gary Beck, jehož aktuální produkce decimuje žebříčky prodejnosti. Pozadu však nezùstávají ani jeho DJské schopnosti, které prezentuje po celém svìtì.

Díky svým DJským schopnostem ho mnozí přirovnávají k Cristianu Varelovi či Benu Simsovi, tento Španìl však posunul laťku Djingu ještì o stupeň výš a v kombinaci s horkou jižanskou krví prezentuje lidem takové techno, po kterém jsou hladoví všichni ti, kteří se chtìjí bavit na plné obrátky! Energie, našlápnuté desky, skvìlá technika mixu a charisma vyzařující všude okolo – David Moleon.

Tato dáma se za poslední roky vyšvihla mezi nejsledovanìjší evropské DJe a to především díky svému citu pro hudbu a skvìle zvládnutou techniku mixování, ve které nezapře svùj nìmecký smysl pro preciznost. Po vystoupeních na zásadních akcích jako je Nature One a Mayday se dostala do hledáčku mnoha příznivcù energického techna, a proto není divu, že její sety na portálu Soundcloud trhají rekordy poslechovosti – Klaudia Gawlas

Premiérovì se v České republice představí dvojice, ve které se mísí andìlská tvář s ďábelským temperamentem. Tento partnerský pár patří momentálnì mezi nejžádanìjší hardtechno DJe současnosti a jejich společné sety v mnohém překonávají i samotné Pet Duo. Dámy a pánové – Fernanda Martins & DJ Lukas!

Premiérovì v České republice budete mít možnost slyšet fùzi hardtechno setu a živých bicích! Tento brazilský projekt patří mezi aktuální špičky svìtového hardtechna a po svém vystoupení na španìlském festivalu Monegros 2011 patří taky mezi nejžádanìjší dvojice. Přivážíme live-act, který nemá na hardtechno scénì konkurenci – Underdogz LIVE!

Z domácích DJs se představí brnìnský Nois, který má ve svých 24 letech odehrány desítky akcí po celé republice, drží se energického techno zvuku a nebojí se využívat naplno nové technologie. Svou premiérovou příležitost dostane i mladá a nadaná DJka K.Sandra, která již patří mezi stálice české taneční scény. Díky svému osobnímu stylu, přístupu k Djingu, výbìrem skladeb a stylem mixování si vybojovala zasloužené místo v line-upu Apokalypsy.

House/Tech-house stage – Druhé pódium bude mít pod taktovkou česká dýdžejská jednička Lucca, která se představí ve své house/tech-house podobì, tedy ve stylech, kterými svojí kariéru začínala. Dalším esem bude legendární matador klubové scény DJ Tráva a to ve speciálním 3 hodinovém vystoupení, které bude rozdìleno do dvou odlišných hudebních poloh, tedy klasického DJ setu a live vystoupení s kolegou Ristem (Over3). Určitì také znáte pána jménem Chris Sadler nebo dùležitou postavu brnìnské housové scény – Javase. Plejádu jmen doplní slečna MeryEn, duo Cmeentoline , Duncan Grey a Phil Albedo.

Minimal People stage – Premiéru třetího pódia si vzal na starost nejrozjetìjší pražský techno klub Touster, který na Apokalypsu vysílá svojí vlajkovou loď, tedy rozjetý mejdan Minimal People, který budou prezentovat odborníci Kaisersoze a Elektrabel live. Dále se představí Sonja, Ravic, Tokátko & Ufi DaMan, Fish b2b Wilda, Gusman, Segment, Milo, Flesh a JB. Tìšte se na rozjetý mejdan v klubovém prostředí, který umí nejlépe zrealizovat právì Touster crew!

Apokalypsa Mayan Code bude vizuálnì rozdìlena do třech témat, tedy hlavní podium dle mayského kalendáře, plným efektivních dekorací, animací, laserové a svìtelné show, zvukového systemu K1 a performance. Housová stage nabídne stylové a luxusní prostředí se sníženým stropem a moderními bary. Díky dekoracím a solidním svìtelným efektùm bude budit dojem velké house párty, za účasti soundsystému značky L’Acoustic, který bude „řádit“ také na třetí minimal scénì, která bude ve stylu malého, pohodlného a útulného klubu.

Celý tento elektronický indoor festival odstartoval předprodej již v roce 2011, kdy vstupenky za 399,- zmizely bìhem 16ti dnù. Nyní jsou v nabídce sítí Ticketportal, Ticketpro a Eventim (CZ, SK) tickety za konečné ceny 499,-, VIP za 999,- a VIP GOLD za 2499,-.  Vstupenky mùžete též novì zakoupit přímo na webu Apokalypsy nebo na Facebooku Apokalypsy (Official). Ceny vstupenek se budou zvyšovat.

Více informací na www.apokalypsa.com a Facebook Apokalypsa (Official)
Oficiální událost Apokalypsy: https://www.facebook.com/events/322257581171472/

Techno/Hardtechno stage
Luke Slater
Chris Liebing
Oscar Mulero
Gary Beck
David Moleon
Klaudia Gawlas
Lukas & Fernanda Martins
Underdogz live
Nois
K.Sandra

House/Tech-house stage
Lucca
Dj Tráva & Risto live
Chris Sadler
Javas
MeryEn
Duncan Grey
Cmeentoline
Phil Albedo

Minimal people stage
Kaisersoze
Elektrabel live
Sonja
Ravic
Tokátko & Ufi DaMan
Fish b2b Wilda
Gusman
Segment
Milo
Flesh
JB

apokalypsa35vizual

Zdroj: Apokalypsa
Publikoval: Redakcia GREGI.NET